„Valstiečiai“ toliau siunčia laiškus I. Šimonytei: šįkart kreipėsi A. Veryga

  • Teksto dydis:

Pastarąją savaitę į debatus dėl šešėlinio ministrų kabineto svarbos su premjere Ingrida Šimonyte įsivėlę „valstiečiai“ nenurimsta ir toliau siuntinėja Vyriausybės vadovei laiškus.

Antradienį I. Šimonytei adresuotą laišką išsiuntė „valstiečių“ šešėliniu neformalios vyriausybės vicepremjeru paskelbtas Aurelijus Veryga. Dar prieš metus tikroje Vyriausybėje realias sveikatos apsaugos ministro pareigas ėjęs A. Veryga viso šešėlinio kabineto vardu pakvietė I. Šimonytę „atsigręžti į demokratijos principus ir juos puoselėti tiek savo darbe, tiek viešoje retorikoje“. Premjerei skirtu laišku taip pat paprašyta keisti požiūrį ir retoriką šešėlinės Vyriausybės atžvilgiu.

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos sprendimu, Lietuvoje vėl pradėta demokratijos principus atspindinti ir politinių procesų demokratiškumą valstybėje užtikrinanti šešėlinės Vyriausybės tradicija. Jos institutas suteikia galimybę opozicijai konstruktyviai ne tik teikti kompetentingą paramą Vyriausybei, bet ir alternatyvius pasiūlymus, kuriuos, kaip rodo visuomeniniai tyrimų rezultatai, neretai palaiko didelė dalis visuomenės“, – teigiama „valstiečių“ laiške.

Toks Jūsų ryškų selektyvumą demonstruojantis požiūris, mūsų nuomone, stumia valstybę keturiais dešimtmečiais atgal ir neigia Jūsų viešai deklaruojamą tikslą – demokratiją.

A. Veryga pažymi, kad LVŽS oponuoja ne dėl oponavimo, o siekdama konstruktyvaus dialogo. Be to, politikas sako su nerimu žvelgiantis į premjerės išsakytas nuostatas „valstiečių“ iniciatyva paskelbto šešėlinio Kabineto atžvilgiu.

„Todėl šiandien – visiems Lietuvos žmonėms sudėtingais laikais – kreipiamės į Jus su nerimu, matydami viešojoje erdvėje, kad Jums viskas, kas yra daroma šešėlinėje vyriausybėje, yra neigtina ir žemintina bei, atrodo, nesvarbu ir neverta nei Jūsų, nei Jūsų ministrų dėmesio. Panašu, Jūsų akimis, net negalioja nei Viešojo administravimo įstatymas, nei Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimas dėl prašymų ir skundų nagrinėjimo ir asmenų aptarnavimo viešojo administravimo subjektuose taisyklių patvirtinimo“, – sako partijos kolegų šešėliniu vicepremjeru pramintas A. Veryga.

„Toks Jūsų ryškų selektyvumą demonstruojantis požiūris, mūsų nuomone, stumia valstybę keturiais dešimtmečiais atgal ir neigia Jūsų viešai deklaruojamą tikslą – demokratiją. Todėl kreipiamės į Jus su prašymu keisti požiūrį ir retoriką šešėlinės vyriausybės atžvilgiu, gerbiant valstybę ir visus žmones, jų politinius įsitikinimus, elgesio taisykles, nusistovėjusias visuomenėje pagal jos žmonių požiūrį į gėrį ir blogį, teisingumą, pareigą, garbę, žmonių siekius ir lūkesčius“, – laiške rašo A. Veryga.

ELTA primena, kad R. Karbauskis pastarąją savaitę Vyriausybei pažėrė nemažai kritikos. „Valstiečių“ lyderis valdantiesiems iškėlė ultimatumą, kuriame užsimenama apie interpeliaciją I. Šimonytei, bei pareiškė, kad Ministrų Kabinetas ignoruoja LVŽS šešėlinę Vyriausybę.

Anot „valstiečių“, apie tai, kad I. Šimonytės Vyriausybė ignoravo oficialią korespondenciją ir susidariusią situaciją, raštu bus informuotas ir Seimo kontrolierius, tiriantis biurokratizmo, kai nepagrįstai atsisakoma spręsti pareigūno kompetencijai priklausančius klausimus, atvejus. „Valstiečiai“ teigia, kad Vyriausybė iš 12 teiktų dokumentų sureagavo tik į vieną, kuriam atsakymą parengė Aplinkos ministerija.

Savo ruožtu I. Šimonytė teigia, kad „valstiečiai“ savo sukurtam dariniui reikalauja išskirtinių teisių, tačiau, pasak jos, šis šešėlinio Ministrų Kabineto formatas neatitinka nei Konstitucijos, nei Seimo Statuto. Todėl premjerė tvirtina LVŽS šešėlinei Vyriausybei išskirtinės reikšmės ir toliau neteiksianti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Jei nenori girdėti opozicijos lyderio , gal išgirs eilinį seimo narį, nors greičiausiai teks išgirti piliečių balsą vos pateikus sąskaitas už šildymą :)

Dvikova gresia?

Dvikova gresia? portretas
Karbauskis su Veryga dėl Šimonytės susikaus? :)

pritariu

pritariu portretas
> "psichiatre veryga" Šiai nevykėlių, iškrypėlių, narkomanų ir šizofrenikų vyriausybei tikrai reikėtų gerbiamo gydytojo Verygos pagalbos, tik ne kaip politiko, o kaip mediko.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių