„Valstiečiai“ tikisi prezidento veto dėl nelietuviškų rašmenų dokumentuose

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime viliasi, kad prezidentas Gitanas Nausėda vetuos įstatymą, kuriuo įteisinamas nelietuviškų rašmenų naudojimas asmens dokumentuose.

„Mums didelį nerimą kelia situacija valstybėje, nelogiškais ir prievartiniais valdžios sprendimais kurstomas nepasitikėjimas valstybe. Žmonės kurstomi nepasitikėti ir vieni kitais. Mes nesutinkame, kad būtų niekinama valstybinė kalba. Neturi būti persekiojami žmonės, kurie naudojasi jiems demokratijos suteiktomis teisėmis“, – valdančiųjų valdymo sukeltas problemas vardija LVŽS frakcijos Seime seniūnė Aušrinė Norkienė.

Anot A. Norkienės, šiandien Lietuvai trūksta vienybės, ir jokia valdžia neturi teisės niekinti valstybės simbolių ir primetinėti visuomenei nepriimtinas vertybes. Pasak jos, vieningumas tampa pagrindiniu faktoriumi, kalbant apie valstybės atsparumą grėsmėms.

Žmonės kurstomi nepasitikėti ir vieni kitais. Mes nesutinkame, kad būtų niekinama valstybinė kalba.

Be to, LVŽS frakcijos nariai teigia besiviliantys, kad prezidentas imsis lyderystės sprendžiant, jų teigimu, valdančiųjų sukeltos krizės su Kinija ir nepagarba žmonėms paženklintos pandemijos valdymo klausimus.

Pasak A. Norkienės, opozicijoje dirbanti LVŽS frakcija remia šalies verslo lūkestį atkurti santykius su Kinija į buvusius, nes, priešingu atveju, tai turės dideles neigiamas pasekmes valstybės ekonomikai – su Kinijos rinka susiję verslai ir investicijos trauksis iš Lietuvos, o su jais – ir darbuotojai bei milijardinės lėšos. Biudžetas neteks didelės dalies pajamų.

„Mums daug klausimų kelia tai, kad buvo visiškai nepasiruošta Kinijos atsakui, nors buvo aišku, kad šis užsienio politikos fiasko neliks nepastebėtas. Pasitikėjimo nekelia ir neviešinamas išėjimo iš šios situacijos projektas, kuris buvo minimas tiek užsienio reikalų, tiek ekonomikos ir inovacijų ministrų", – teigia A. Norkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K.Ulvydas \\\\\\.../////

K.Ulvydas  \\\\\\...///// portretas
Tai gal iš vis kirilicą ar Arabų kabliukus.

Morgana

Morgana  portretas
Aš taip pat sakau veto. Dar to betrūko, čia Lietuva. Konstitucijoje aiškiai pasakyta apie lietuvių kalbą ir jau tris kartus išaiškinta, jokių pakeitimų negali būti

Laukiu

Laukiu  portretas
ir aš veto , o ir tada liberkyber seimo dauguma dar kartą bandys pažeisti Konstituciją , atmesdami prezidento veto ? Ne pirmas atmetimas būtų . Viskas ką siūlo prezidentas , kad būtų geriau žmonėms , liberkonservatoriai su liberaliai laisvais atmeta .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių