„Valstiečiai“ nusprendė R. Karbauskį deleguoti į Seimo vadovybę

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) nusprendė Ramūną Karbauskį deleguoti į Seimo vadovybę, tačiau kol kas neaišku, į kurias pareigas jis pretenduotų – parlamento pirmininko ar vicepirmininko.

„Frakcija nubalsavo, kad į Seimo vadovybę bus deleguojami trys frakcijos nariai, t. y. du dabartiniai pavaduotojai, Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius, bei nutarė, kad būsiu deleguotas aš“, – po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Klausiamas, kokias konkrečiai pareigas jis pretenduoja užimti, R. Karbauskis teigė, kad sprendimą priims valdančiosios koalicijos taryba.

„Koalicinė taryba turi šį sprendimą priiminėti, partija negali to sprendimo priimti“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis vadovauja Seimo Kultūros komitetui.

Eidamas į Seimo vadovybę, R. Karbauskis nebevadovautų LVŽS frakcijai. Pasak R. Karbauskio, trečiadienį frakcija rinks naują vadovą, galimos kandidatūros dar nesvarstytos.

Valdantieji taip pat ragina iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų trauktis Remigijų Žemaitaitį.

„Aš kreipsiuos šiandien į R. Žemaitaitį, kad jis turėtų pasitraukti, arba atitinkamai Seimas turės balsuoti. Tai šnekėta koalicinėj taryboj, yra toks reikalavimas iš vienos iš partnerių, buvusios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovų“, – sakė R. Karbauskis.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas R. Žemaitaitis šiuo metu nepriklauso jokiai valdančiajai frakcijai, grupei „tvarkiečių“ subūrus atskirą frakciją „Lietuvos gerovei“.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcija sugriuvo rugsėjo pradžioje, jos pagrindu susikūrusiai frakcijai „Lietuvos gerovei“ vadovauja Vytautas Kamblevičius. Ši frakcija pasirašė bendro darbo susitarimą su valdančiąja koalicija.

Koalicijos susitarimą kaip partija liepą yra pasirašiusi ir „Tvarka ir teisingumas“. Šios partijos pirmininkas R. Žemaitaitis buvusiems bendražygiams įkūrus frakciją „Lietuvos gerovei“ liko vienas ir dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

„Valstiečiai“ ketvirtadienį planuoja balsavimą dėl savo pačių kadencijos pradžioje deleguoto parlamento vadovo Viktoro Pranckiečio atstatydinimo.

R. Karbauskis iki šiol V. Pranckietį ragina trauktis iš pareigų, nes liepą naujai sudarytoje koalicinėje sutartyje Seimo pirmininko pozicija numatyta koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis nesutinka trauktis pats bei siūlo surengti balsavimą jo atstatydinimui.

„Valstiečiai“ prieš kelis mėnesius yra surinkę būtinus parlamentarų parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku, tačiau projekto iki šiol neregistravo dėl rizikos, kad neužteks balsų jį atstatydinti. Tam reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

R. Karbauskis praėjusią savaitę patvirtino, kad balsavimas bus rengiamas ketvirtadienį, spalio 17 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
VALSTIECIAI ISSIRINKIT SAVO VADA SEIMO PIRMININKU MES UZ VALSTIECIUS

JONAS

JONAS portretas
Nekalbek Agne neteisybes tik vienam dave i skola bet zmogelis mano kaimynas gere o ne dirbo tai taip ir liko Karbauskiui skolingas nepil srutu agne neskleis melo nes tavim pilnai gali pasidometi teisesauga o mes paliudisim nes visi zinom kad KARBAUSKIS SAZININGAS IR DORAS ZMOGUS DAUG KAM PADEJAS TAIP KAD PATYLEK

onute

onute portretas
KUR KOMENTARAS
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių