„Valstiečiai“ idėjos neišsižada: sieks, kad išmoka už skiepą būtų mokama nuo 65 metų

Seimo narys Aurelijus Veryga teigia, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija jau registravo savo pasiūlymą Vyriausybės parengtame projekte, kuriuo siekiama vyresniems nei 75 metų asmenims, pasiskiepijusiems vakcina nuo COVID-19, mokėti vienkartines 100 eurų išmokas.

Parlamentaro teigimu, tai, kad „valstiečių“ parengtas projektas dėl vienkartinių išmokų rizikos grupei priklausantiems asmenims nesulaukė palaikymo Seime, rodo, jog valdantiesiems vogti idėjas yra normalu.

„Tai parodė, kad vogti idėjas, jas savintis ir pristatinėti kaip naujas yra normalu. O antra, parodė, kad ir Seimo Teisės departamentas yra politiškai angažuotas, nes, kaip teisininkai, vertindami platesnį projektą, randa prieštaravimų Konstitucijai, o siauresniam jų neberanda“, – Eltai teigė A. Veryga.

Tai parodė, kad vogti idėjas, jas savintis ir pristatinėti kaip naujas yra normalu.

Seimo nario teigimu, LVŽS frakcija jau yra registravusi pasiūlymą į Vyriausybės parengtą projektą, kuriam po pateikimo pritarė Seimas. A. Verygos teigimu, registruotas „valstiečių“ pasiūlymas iš esmės atitinka LVŽS frakcijos parengtą įstatymo projektą, kurio nepalaikė Seimas.

„Jau yra registruotas mūsų pasiūlymas į valdančiųjų projektą, kuris iš esmės siūlo tą patį, kas buvo ir mūsų projekte“, – sakė A. Veryga.

ELTA primena, kad Seimas antradienį po pateikimo pritarė Vyriausybės projektui, kuriuo siūloma mokėti 100 eurų vienkartines išmokas vyresniems nei 75 metų senjorams, pasiskiepijusiems vakcina nuo COVID-19.

Vis tik „valstiečių“ parengtas panašus įstatymo projektas pritarimo nesulaukė. Šiam projektui po pateikimo pritarė 39 parlamentarai, prieš buvo 7, o susilaikė 75.

LVŽS frakcijos parengtame projekte buvo siūloma, kad vienkartinę išmoką galėtų gauti vyresni nei 65 metų asmenys, taip pat asmenys, kurie priklauso rizikos susirgti sunkios formos COVID-19 liga, grupei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

HaHaHa

HaHaHa portretas
100 euru kad tave nuodyjam, zjbs!

Jjj

Jjj portretas
Dabar reikės 27milijonu o jei visus pensinį kus finansuoti reikės virš 100milijonu nuo ko juos atimti nuo medikų ar mokytoju gera biudžetą švaistyti kai už jį nearsakai špygą būtų davęs sapoka valstieciams

Daug senių atkalbinėja vaikai

Daug senių atkalbinėja vaikai portretas
Matomai , jie laukia senolių mirties , turtų ar pan.Kito paaiškinimo nėra.Ir mokėsit , šitiems asilams premijas? Pasaulio pabaiga.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių