„Valstiečiai“ į Trakų merus kelia buvusio Genocido centro vadovo A. Jakubausko kandidatūrą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) į Trakų merus žada kelti buvusio Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) vadovo Ado Jakubausko kandidatūrą.

Kaip BNS patvirtino LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis, tokį sprendimą priėmė vietos „valstiečių“ skyrius.

„A. Jakubauskas yra tas žmogus, kuris galėjo būti ir jau buvo geriausias visų laikų LGGRTC vadovas ir jo pažiūros labai tradicinės, mums labai priimtinos“, – penktadienį BNS sakė R. Karbauskis.

„Jis niekada nebuvo mūsų sąjungos narys ir tose pozicijose jis stengėsi nepolitikuoti, bet mes labai džiaugiamės, kad po to, kai su juo buvo taip pasielgta, jis nusprendė, kad reikia aktyviai dalyvauti Lietuvos politikoje“, – teigė „valstiečių“ vadovas.

Su A. Jakubausku BNS susisiekti nepavyko.

Seimas balandį atleido A. Jakubauską iš LGGRTC vadovo pareigų remdamasis išvadomis, kad jam nepavyko užtikrinti sklandaus institucijos darbo, tarp jo darbuotojų kilo susipriešinimas, istorikai išreiškė nerimą dėl mokslinių tyrimų politizavimo, o viešai nagrinėjama situacija centre menkino įstaigos dalykinę reputaciją.

A. Jakubauskas Genocido centrui vadovavo kiek ilgiau nei pusmetį. Jis priekaištus atmetė ir tikino tapęs politinių peripetijų auka.

Jis taip pat yra Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos pirmininkas.

Tiesioginiai mero rinkimai Trakuose vyks šių metų spalio 10 dieną. Mero vieta ten atsilaisvino Editai Rudelienei tapus Seimo nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių