V. Sinkevičius „Vardan Lietuvos“ steigiamajame suvažiavime: reikia matyti visą Lietuvą

Į Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamąjį suvažiavimą atvykęs eurokomisaras Virginijus Sinkevičius susirinkusiesiems partijos steigėjams pabrėžė būtinybę matyti ir girdėti visą Lietuvą.

„Nusprendėte steigti partiją labai ypatingu laikotarpiu, kai Lietuva mini vieną laisvės dieną po kitos. Šitie du mėnesiai tarp sausio 13-osios ir kovo 11-osios yra puikus laikas apmąstyti savo santykį su valstybe. Atsakyti sau į paprastus, o galbūt sudėtingus klausimus: kokia mano vieta valstybėje? Koks yra mano asmeninis balansas tarp to, kiek gaunu iš jos ir kiek aš jai iš tiesų duodu? Galų gale, svarbiausias klausimas: ar man priimtina tai, kas šiandien joje ir aplink ją vyksta?“, – steigiamojo suvažiavimo metu teigė V. Sinkevičius.

„Ir kai apie tai galvoju man darosi keista ir šiek tiek baugu. Mūsų tauta laimi svarbiausius savo mūšius, kritinėse situacijose mes išeiname nugalėję arba bent jau nenugalėti, bet šiandien mes esame sumišę, pasimetę, pamiršę elementarią pagarbą vienas kitam. Vienas kitam, kaip žmogui, kaip bendrapiliečiui, kaip savam ir artimam“, – taip pat atkreipė dėmesį jis.

Mes turime tapti tauta, kuri jaustųsi tvirtai ne tik egzistencinėse krizėse, bet ir kasdienybėje.

V. Sinkevičius, kreipdamasis į steigiamojo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimo dalyvius, pabrėžė būtinybę girdėti visą Lietuvą.

„Mes turime tapti tauta, kuri jaustųsi tvirtai ne tik egzistencinėse krizėse, bet ir kasdienybėje. Mes turime išmokti gyventi ne tik šia kasmet mus aplankančia laisvės poezija, bet ir prozoje. Tam yra sąlyga: reikia matyti ir girdėti vienas kitą. Reikia matyti ir girdėti visą Lietuvą“, – pabrėžė eurokomisaras.

Naujos steigiamos politinės jėgos atstovų teigimu, „Vardan Lietuvos“ steigėjais užsiregistravo daugiau kaip 3,3 tūkst. žmonių. Lietuvos įstatymai numato, kad norint įkurti partiją reikia ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

Šeštadienį Palangoje vyksta Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas. Suvažiavimo metu ketinama išrinkti partijos pirmininką, 8 pirmininko pavaduotojus, 29 valdybos narius, po 6 Etikos ir skaidrumo komisijos bei Kontrolės komisijos narius. Pirmojo partijos pirmininko kadencija truks 3 metus. Skelbiama, kad dėl šio posto ketina varžytis trys politinės jėgos steigėjai – Seimo nariai S. Skvernelis ir Vytautas Bakas bei Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Būsimasis gitaniukas, įdomu kokį šūkį pasirinks,gal:"MATAU VISĄ LIETUVĄ".

Cha

Cha portretas
,,ir vėl tos pačios dainos, Kaip vakar vakaree..":D:D

AK

AK portretas
Labai įdomi prakalba, tik daugiau tokių pastangų įžvelgti, nagrinėti, viltis. Gana jau propagandinių š...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių