V. Sinkevičius: naujosios frakcijos kūrimas pakeis politinę darbotvarkę į gerąją pusę

Naujos frakcijos susikūrimas pakeis Lietuvos politinę darbotvarkę į gerąją pusę, sako eurokomisaras Virginijus Sinkevičius, kuris teigia kol kas savęs su nė viena politine jėga nesiejantis.

„Aš procesą stebiu iš šono, ne kaip jo dalyvis, bet aš manau, kad, žinoma, toks žingsnis pakeis Lietuvos politinę darbotvarkę ir aš tikiu, kad į gerą pusę“, – BNS sakė V. Sinkevičius.

Jis ėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotojo pareigas, kurias yra sustabdęs, kol dirba Europos Komisijoje.

V. Sinkevičius sakė kol kas negalintis pasakyti, kokia bus jo paties politinė ateitis ir kol kas savęs su jokia politine jėga nesieja.

„Nesiesiu aš kol kas savęs su niekuo – žmonės, kurie dabar susijungė, man tikrai yra labai artimi, bet be jokios abejonės aš turiu puikių draugų ir kolegų, su kuriais mielai pasikalbu ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos gretose“, – sakė jis.

„Mano politinė ateitis bent treji metai bus susieta su Europos Komisija ir intensyvia darbotvarke, o vėliau – žiūrėsime, matote, kaip viskas labai greitai ir netikėtai keičiasi, todėl kažką daugiau pasakyti aš tikrai šiandien dienai neturiu“, – kalbėjo eurokomisaras.

Vertina konstruktyvumą

V. Sinkevičius teigė, kad naujoji frakcija sustiprins parlamento veiklą, nes, jo vertinimu, „ateina su konstruktyvia kritika, konkrečiais darbotvarkės pasiūlymais“.

„Dabartinėje situacijoje, kur yra tikrai daug susiskaldymų, kur politinis kapitalas yra kaupiamas negatyviomis visuomenės nuotaikomis, kur pozicija, opozicija labiau ieško ne bendradarbiavimo, o konflikto, atsiradimas konstruktyvios parlamentinės frakcijos, manau, kad yra šioks toks vilties žybsnis“, – svarstė jis.

Aš nematau reikalo su kažkuo dirbtinai pyktis, inicijuoti konfliktų, kurie valstybei nieko neduoda, o žmonės, mes matome akivaizdžiai, kad yra pavargę nuo to.

V. Sinkevičiaus teigimu, į naująją frakciją susibūrė žmonės, kurie gali būti laikomi technokratais, savo sričių profesionalais, ir teigė matantis joje 2016 metų Vyriausybės dvasią, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga deklaravo burianti į ją profesionalus.

Eurokomisaras sako, jog pats lieka atviras ir toliau kalbėsis su visų politinių jėgų atstovais, ar jie būtų valdančiųjų, ar opozicijos tarpo.

„Aš nematau reikalo su kažkuo dirbtinai pyktis, inicijuoti konfliktų, kurie valstybei nieko neduoda, o žmonės, mes matome akivaizdžiai, kad yra pavargę nuo to“, – akcentavo jis.

Stebisi partijos sprendimais

Vis dėlto V. Sinkevičius teigia, kad pastarieji partijos sprendimai „siunčia žinutę“ ir jam.

„Mano statusas nesikeičia, aš esu sustabdęs įgaliojimus partijoje, o bendruomenė, priimdama nuostatų pakeitimus, taip pat pasiuntė, sakykime taip, žinutę ir man. Kai nuostatai partijos yra keičiami dėl vieno žmogaus, yra šiek tiek keista. Bet aš kalbėjau su daugeliu kolegų, jie nemato tame didelės problemos“, – kalbėjo eurokomisaras.

Vis dėlto jis sako nemanantis, kad dabartinis „valstiečių“ partijos lyderis Ramūnas Karbauskis turėtų trauktis iš pareigų po dalies narių atskilimo, nes turi palaikymą.

„Aš manau, kad nereikėtų ir nereikėjo. Ir nereikėjo tų nuostatų pakeitimų, nes jis būtų laimėjęs partijos pirmininko rinkimus nesunkiai. Man buvo labai keista, kam reikalingas tas dirbtinis konfliktas, naudojantis proga galbūt atsikratyti vienų ar kitų narių, užtrenkti kelią jiems partijoje siekti kažkokios karjeros, susiaurinti partijos skyrių, partijos narių veikimo galimybes. Bet buvo pasirinkta, bendruomenė tam pritarė, todėl reikia gerbti tokį bendruomenės sprendimą“, – sakė V. Sinkevičius.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakciją Seime antradienį paskelbė paliekantys 10 parlamentarų, tarp kurių – ekspremjeras Saulius Skvernelis, buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, buvusi Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

Demokratų frakcijoje „Vardan Lietuvos“ taip pat dirbs Vytautas Bakas, Domas Griškevičius, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus, Tomas Tomilinas ir Algirdas Butkevičius.

Į konfliktą su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu įsivėlęs T. Tomilinas liepą buvo pašalintas iš LVŽS partijos tarybos sprendimu.

Viešas konfliktas tarp R. Karbauskio ir T. Tomilino kilo, kai šis pavasarį balsavo už įstatymo projektą, kuriuo būtų įteisinta lyčiai neutrali partnerystė.

Tuomet R. Karbauskis pareiškė, jog T. Tomilinas išdavė partijos vertybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Ei Sinkevičiau! Kokią naudą atnešei savo Tėvynei Lietuvai būdamas tokiame aukštame ES poste? Ar tau dabartinis Lietuvos Aplinkos ministras (pavadinime žodis ,,apsaugos" kažkokiu tai stebuklu nepastebimai pradingęs:D) tavo nuomone yra pats tinkamiausias tokiame poste? Kaip tavo nuomone reikėtų atsikratyti taršiausio Europoje uosto statuso? Kodėl tavo nuomone Lietuvoje taip barbariškai naikinami miškai? ///// Kažkodėl nieko apie tavo veiklą Tėvynėje ar Tėvynės labui neteko girdėt. Gal jau priėmei kitą pilietybę ar gal veiki įsislaptinęs?:D)

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
50 proc. dujos - elektra 15 proc., o baudžiauninkai tyli, geras......

R.b

R.b portretas
Konservatoriu valdymas bus amzinas,nes senas ozys visus laiko tvirtai,o kitos partijos tik laikinos gaujos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių