V. Pranckietis: didžiausia mūsų užduotis – vienyti Europą Ukrainos klausimu

Didžiausia mūsų užduotis – vienyti Europą Ukrainos klausimu, sako Kijeve viešintis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Galiu patikinti, kad Lietuva su jumis,  palaikome Ukrainą Rusijos agresijos akivaizdoje, remiame Ukrainos euroatlantinę integraciją“, – pirmadienį spaudos konferencijoje po susitikimo su Ukrainos parlamento vadovu Dmytro Razumkovu sakė V. Pranckietis.

„Toliau kelsime Ukrainos klausimus tarptautiniu mastu ir remsime tarptautinės  bendruomenės žingsnius siekiant taikaus konflikto sprendimo. Dabar laukiame konkrečių ir reikšmingų žingsnių iš Rusijos ir jos remiamų separatistų Donbase“, – teigė Seimo pirmininkas.

Kalbėdamas apie Lietuvos pastangas V. Pranckietis pažymėjo, jog „didžiausia mūsų užduotis ateičiai – vienyti Europą Ukrainos klausimu“.

Seimo Ryšių su visuomene skyrius pranešė, kad susitikimo su D. Razumkovu metu V. Pranckietis patikino, kad „Lietuva mato konkrečius Ukrainos žingsnius, siekiant taikos Donbase ir juos vertina palankiai“.

„Apsikeitimas kaliniais, pajėgų atitraukimas fronto linijoje, suaktyvėjusi Normandijos formato veikla atveria kelią taikos derybų link. Dabar laukiame konkrečių ir reikšmingų žingsnių iš Rusijos ir jos remiamų separatistų Donbase“, – pranešime cituojamas V. Pranckietis.

Pasak Seimo pirmininko, po susitarimo su separatistais šalies Rytuose, vietos rinkimai Donbase įmanomi tik užtikrinus saugumą ir laisvą prieigą tarptautiniams stebėtojams, žurnalistams. Rinkimai turi būti surengti pagal Ukrainos įstatymus ir atitikti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos standartus.

V. Pranckiečio delegacija Kijeve lankosi Aukščiausiosios Rados pirmininko D. Razumkovo kvietimu.


Šiame straipsnyje: Viktoras PranckietisDmytro RazumkovasKijevaskaras UkrainojeEuropa

NAUJAUSI KOMENTARAI

rupinkis

rupinkis portretas
pirmiausia savo zmonemis kol karbovsky neisvyjo?...

o

o portretas
kas sita minti idiege? turistas ar naisiu markizas?.....rupinkis savo tauta o ne veidmainisku politikavimu ir tvarkyti savo kiema nelendant i svetima nes jie jau turi /aukle/ jav kur sionistai ir daro jovala tai ko dar mums pritarti ir loti juk briuselis babkiu nedades?...........

Anonimas

Anonimas portretas
Jankių šunelis...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių