V. Pranckietis apie moteris Vyriausybėje: jos turi pačios rodyti iniciatyvą

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio manymu, būtų gerai, jeigu Vyriausybėje dirbtų moterų, tačiau, teigia jis, moterys turėtų rodyti daugiau iniciatyvos, jeigu norima politikoje turėti lyčių balansą.

Seimo vadovas atkreipė dėmesį, kad Ursulos von der Leyen tapimas Europos Komisijos (EK) pirmininke yra geras moterų lyderystės pavyzdys.

„Vien tai, kad (Europos. – ELTA) Komisijos pirmininke tapo moteris, jau didžiulė atsvara moteriškumo visoje Europoje. Manau, kad tai labai geras ženklas Europos Komisijoje”, – trečiadienį „Žinių radijui” sakė V. Pranckietis.

Jo teigimu, būtų gerai, jei Ministrų kabinete dirbtų moterų, tačiau, sako V. Pranckietis, reikia daugiau ir pačių moterų iniciatyvos.

Reikia, kad ne tik mes ieškotume, bet ir moterys stengtųsi, eitų į tuos postus, kad jos rodytų savo iniciatyvą, tada jos galbūt atsirastų.

„Reikia, kad ne tik mes ieškotume, bet ir moterys stengtųsi, eitų į tuos postus, kad jos rodytų savo iniciatyvą, tada jos galbūt atsirastų. (...) Turbūt visada ieškome ne pagal lytį, ieškome pagal kompetenciją. Tai, manau, nulemia, ką teikia partijos, ir iš partijų pateiktų kandidatų ministras pirmininkas atsirenka”, – kalbėjo V. Pranckietis.

Lietuvoje naujai išrinkus prezidentą ir Vyriausybei grąžinus jam įgaliojimus, iš naujo formuojamas Ministrų kabinetas. Vis dėlto, pasigirdus pirmosioms pavardėms į naujų ministrų postus, viešojoje erdvėje netrūksta kritikos, kad nėra svarstomos moterų kandidatūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tos kurios yra VERTOS, būna ir pripažintos; dauguma jų, deja, tik kaip žiurkės cypia.

Visuomenininkė

Visuomenininkė portretas
Ne tik valdžioje moterys yra nustumiamos į šoną.Vietinės valdžios irgi girdi tik vyrus. Paliekamos pačios britkiausios partijų šakalės. Dažniausiai pakeitę kelias partijas, išėję ir vėl sugryžę ir kurios tik priemonės kitų rankose(seime - Šakalienė, Šalaševičiūtė, Armonaitė, Šimonytė). Vietos bendruomenių veikloje irgi aiškiai bujoja vyriškas šovinizmas - kiek buvo visuomeninių aktyvisčių-moterų, nei viena nepasiekė mero ar kitos vietos valdžios dėmesio, joms nebuvo padedama ar paisoma jų prašymų. Specialiai ignoruojama.Ypač Klaipėdoje (Girskienė nesiskaito - ji partinė valdžios atstovė su savo asm.interesu). Apie valdžios ,,sukurtas" aktyvistes nešneku..

Artūras

Artūras portretas
Svarbu kad ne KGB kurwos komunistai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių