V. Mitalas „valstiečių“ planus dėl galimybių paso kreiptis į KT vadina gėdingais

Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas gėdingais vadina opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) planus kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl Galimybių paso atitikimo Pagrindiniam šalies įstatymui.

„Manau, kad tai yra gėdingas veiksmas, kuriuo jie parodo, kaip jie nemyli Lietuvos ir jos žmonių, nes iš tiesų situacijoje, kurioje esame mes visi dabar, ne muistytis tame laive ir bandyti jį išbalansuoti reikėtų, o kažkaip sukąsti dantis ir matyti toliau savo politinio, rinkiminio ciklo“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Mitalas.

Seimo vicepirmininkas mano, kad kai kurių politikų pareiškimai apie tai, jog valdantieji neva persistengė ragindami žmones vakcinuotis, galėjo prisidėti ir prie kai kurių mirčių nuo COVID-19.

„Visi tą skiepų „arkliuką“ į savo puses traukioja. Vieniems jis per greitai ėjo ir sakė, kad nereikia žmonių taip raginti, skatinti vakcinuotis. Vasarą buvo tokių pareiškimų. Įdomu, kiek dėl jų žmonių numirė. Turbūt istorija anksčiau ar vėliau suskaičiuos“, –  samprotavo Laisvės frakcijos politikas.

Tai aš kviečiu nuvažiuoti į ligoninę visiems ir pasižiūrėti į veidus tų, kurie ten guli, ir kartelį pagalvoti.

Galimybių paso skeptikams Laisvės frakcijos politikas pasiūlė nuvažiuoti į ligonines ir pažiūrėti, kaip jaučiasi koronavirusu užsikrėtę asmenys.

„Toks raginimas apie tai, kad Lietuvoje čia kažko nevyksta, ir atseit galimybių pasas yra blogiausia, kas galėjo nutikti. Tai aš kviečiu nuvažiuoti į ligoninę visiems ir pasižiūrėti į veidus tų, kurie ten guli, ir kartelį pagalvoti“, –  pridūrė jis.

Parlamentaras mano, kad šią pandemijos bangą galima atlaikyti ir be karantino įvedimo. Net jeigu karantino režimas būtų įvestas, V. Mitalas įsitikinęs, kad tai nebūtų tokie ribojimai, kokius Vyriausybė taikė praėjusią žiemą.

„Tikrai ne apie tokį karantiną kalbama, koks buvo, net jeigu tas karantinas formaliai bus įvestas. Man atrodo, kad čia svarbiausias atskaitos taškas – iš tikrųjų ramiai sau pagalvoti prieš miegą, kiek mano gyvenimas pasikeitė ir ar tas pasikeitimas nėra tik nedidelis nemalonumas tam, kad mes visi būtumėme apsaugoti“, –  kalbėjo Laisvės frakcijos narys, kartu pridurdamas, kad galimybių pasas yra geriau nei visiškas užsidarymas.

„Galimybių pasas prekybos centruose, restoranuose yra geriau negu jų uždarymas. Taip pat ir kaukės mokyklose yra geriau nei mokyklų uždarymas“, – tvirtino V. Mitalas.

Prezidentūros ir valdančiųjų santykiai nėra pakankamai išplėtoti

V. Mitalas viliasi, kad prezidentas Gitanas Nausėda grįš prie intensyvesnio dialogo su valdančiaisiais. Jo teigimu, kol kas Prezidentūros ir valdančiųjų santykiai nėra pakankamai išplėtoti.

„Nuo požiūrio priklauso, ar stiklinė pusiau tuščia, ar pusiau pilna. Tiesą sakant, nežinau, ar tokie dideli santykiai apskritai yra išsiplėtoję, kad kažką valdantieji galėtų ar labai stipriai pagerinti, ar labai stipriai pabloginti“, – „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

Aš norėčiau tikėtis, kad kažkaip prezidentas grįš į intensyvesnio dialogo kelią.

Seimo vicepirmininkas taip pat kelia klausimą, ar prezidento pokalbiai apie šeimą su arkivyskupu Gintaru Grušu ir profesoriumi Alvydu Jokubaičiu nėra tam tikra viešųjų ryšių akcija.

„Aš pats kartais žiūrėdamas į prezidentą, kad ir dabar stebėdamas, kaip jis šeimos klausimus aptaria su profesoriumi A. Jokubaičiu ar katalikų Bažnyčios vadovu G. Grušu, galvoju, kas gi čia vyksta. Ar čia vyksta dalykinė diskusija, ar tiesiog tam tikri viešieji ryšiai“, – pridūrė Seimo vicepirmininkas.

Todėl V. Mitalas sako, kad kol kas sunku pasakyti, kaip toliau plėtosis valdančiųjų ir šalies vadovo santykiai.

„Aš norėčiau tikėtis, kad kažkaip prezidentas grįš į intensyvesnio dialogo kelią“, – vylėsi jis.

ELTA primena, kad pavasario sesijoje Seimas pateikimo stadijoje atmetė ir grąžino tobulinti daugybę emocijų visuomenėje keliantį lyčiai neutralios Partnerystės įstatymo projektą. Kaip vasarą sakė prezidentas Gitanas Nausėda, jis dar pateikimo stadijoje atmesto projekto nebūtų pasirašęs, mat įstatymo projekte partnerystė buvo prilyginta santuokai.

Įstatymo projekto iniciatoriai žada grąžintą tobulinti įstatymą vėl teikti rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valius

Valius portretas
Keista, kaip gali toks bukas zmogus but seimo nariu. Nors ten jie visi tik del pinigu.

Blusius

Blusius portretas
Cha,cha,cha kam įdomi to ėdalo nuomonė......

o kas dave zody siam

o kas  dave zody  siam  portretas
mitaliniuj kriuksiuj A....????Mitale savo nuomone galesi issakyt Kovo 8 , Bendram seimo WC... LGBT -kolegoms....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių