V. Landsbergis: norėčiau tikėti, kad dugnas jau pasiektas

Komentuodamas prezidento Gitano Nausėdos metinį pranešimą, kuriame buvo pareikšta, kad politinės atsakomybės kartelė yra nuleista iki „visiško dugno“, profesorius Vytautas Landsbergis sako, kad tokios kalbos jo nestebina. Pasak profesoriaus, pakilti aukštyn politinės kultūros atžvilgiu prireiks didelių pastangų, nes visad bus tokių, kurie, atkreipė dėmesį V. Landsbergis, sieks dugne likti.

„Jau keletą kartų mes galvodavome, kad blogiau būti negali, o vėliau pasirodydavo, kad gali būti dar blogiau. Dėl to dugno... Aš norėčiau tikėti, kad jau pasiektas dugnas ir prasidės kilimas aukštyn, bet bus tikrai didelių pastangų, kad liktume dugne. Tai yra visų atsakomybė, žiniasklaidos – taip pat“, – po šalies vadovo metinio pranešimo Seime sakė ir Valdas Adamkus.

Aš norėčiau tikėti, kad jau pasiektas dugnas ir prasidės kilimas aukštyn.

Ketvirtadienį Seime skaitydamas savo pirmąjį metinį pranešimą prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė, kad už tokią politinę kultūrą, kokia vyrauja dabar, yra atsakingi visi.

„Gėdinga, kad aukšto rango valdžios pareigūnų politinės atsakomybės kartelę nuleidome iki visiško dugno. Atseit, visi veiksmai, kurie nebaudžiami sodinimu už grotų, yra teisingi ir teisėti. Niekaip nesugebame išspręsti įsisenėjusių problemų, nes žiūrime ne į tai, kas yra siūloma, o į tą, kuris siūlo. Glumina politikų užsispyrimas priešintis iniciatyvoms, kurios yra ne jų sugalvotos, nors naudingos Lietuvos piliečiams“, – teigė šalies vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

profesoriau

profesoriau  portretas
Cia apie savo taip vadinamos partijos "vadovavima"?

linkėjimai draugui šūdkalniui ir konservų atmatėlėms

linkėjimai draugui šūdkalniui ir konservų atmatėlėms portretas
liaudiesmenas taškas livejournal taškas com

Pats toks

Pats toks portretas
Padugne jau nebevadink kitus-seniai nekreipia niekas dėmesio į paistalus senio iš KGB laikų, sarmata tūrėtų būt rodytis žmonėms, o aiškinti-absurdas. Nukvakusius vaikai prižiūri ir jie grėsmės jau niekam nekelia!
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių