V. Landsbergis kreipėsi į Vokietijos vadovus: mokėdami už rusiškas dujas, mokate už tankus

Pirmasis Lietuvos vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis ragina Vokietiją atsisakyti rusiškų dujų ir naftos.

V. Landsbergis laišku kreipėsi į Vokietijos prezidentą Franką-Walterį Steinmeierį (Franką Valterį Šteinmejerį) ir kanclerį Olafą Scholzą (Olafą Šolcą) sakydamas, kad jų galioje yra „paskelbti embargą Rusijos naftai ir dujoms“.

„Kiekvieną dieną, kai Jūs mokate už rusišką naftą ir dujas, Jūs mokate už Putino tankus, už tai, kad jie siautėtų Ukrainos žemėje. Jūs mokate už tai, kad agresorius ir toliau žudytų, luošintų ir naikintų“, – sakoma trečiadienį paskelbtame V. Landsbergio laiške.

Jis pažymi, kad Europos Sąjunga jau skyrė Ukrainai milijardą eurų, tačiau „ta pati Europos Sąjunga moka vieną milijardą eurų už Rusijos naftą ir dujas, taip finansuodama karo nusikaltėlį“.

Karas ir žudymas turi liautis.

V. Landsbergis kreipimesi į Vokietijos vadovus taip pat ragino Ukrainai perduoti ginkluotės.

„Kiekvieną dieną, kai Jūsų vyriausybė delsia parduoti ar perduoti Ukrainai vokiečių ginkluotės, tankų, artilerijos ir šaudmenų, Jūs padedate Maskvos agresijai tęstis“, – sakė buvęs Lietuvos vadovas.

„Karas ir žudymas turi liautis. Ir jūsų galioje – paskelbti embargą Rusijos naftai ir dujoms. Jūs turite galią uždrausti Rusijos karo nusikaltėlių rėmėjų veiklą ir Rusijos propagandą. Ir teikti Ukrainai reikiamų ginklų“, – pažymi V. Landsbergis.

V. Landsbergis taip pat pirmadienį dalyvavo prie Vokietijos ambasados Vilniuje vykusioje protesto akcijoje, kur žmonės ragino Berlyną atsisakyti rusiškų energijos išteklių ir tiekti daugiau ginklų Rusijos užpultai Ukrainai.


Šiame straipsnyje: Vytautas Landsbergisvokietijakaras UkrainojeDujosrusiškos dujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių