V. Landsbergis: gavę rinkėjų mandatą politikai turi dirbti toliau

  • Teksto dydis:

Gavę rinkėjų mandatą politikai turi dirbti dirbti toliau, sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, reaguodamas į partiečių pasiūlymą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų.

„Svarbiausiosios, pakankamai išmintingos ir darbingos posąjūdinės partijos ritualinis susideginimas rinkos aikštėje, tikintis tuo atpirkti visuotinę nuodėmę, nepadės Lietuvai staigiuoju būdu, tik pablogins padėtį. Džiugins mūsų nedraugus“, – penktadienį feisbuke kreipdamasis į partiečius rašė jis.

„Gavusieji piliečių mandatą dirbti bendram tautos reikalui turi dirbti“, – pridūrė profesorius.

Jis sakė besitikintis, kad savivaldos įstatymų bei reguliavimų pertvarka padės visiems žengti teisingesniu keliu, tačiau pridūrė, kad „reikia pertvarkyti ir savo vidinį įstatymą, elgesio normas.“

„Politechnologiniai argumentai – darom, kaip dabartinėje padėtyje atrodo mums naudingiau – netikęs kampas. Ne mūsų“, – rašė V. Landsbergis.

Seimui ketvirtadienį pateiktos pataisos, numatančios, kad savivaldos politikams vietoje skandalą sukėlusių vadinamųjų kanceliarinių išmokų būtų mokamas atlyginimas. Atlygis savivaldybių tarybų nariams siektų penktadalį mero algos.

„Ir dabar svarbiausias elgesio motyvas – atidedant skubių pasileidimo bei rinkimų siūlymą mėnesiams arba metams – turėtų būti: kaip mūsų šaliai jos pačios viduje ir audringoje tarptautinėje padėtyje geriau, saugiau“, – pridūrė profesorius.

Ketvirtadienį atšaukti sprendimą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų partijos vadovybę paragino TS-LKD Palangos skyriaus pirmininkas, kurorto meras Šarūnas Vaitkus. Tuo metu partijos Vilniaus Naujamiesčio skyrius inicijuotą prašymą dėl skubaus partijos tarybos sušaukimo šiuo klausimu.

Valdantieji konservatoriai praėjusią savaitę registravo nutarimo projektą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų rugsėjo 10 dieną, argumentuodami būtinybe perkrauti politinę sistemą.

Tokį sprendimą TS-LKD prezidiumas priėmė reaguodamas į žiniasklaidos tyrimus dėl savivaldos politikų galimo piktnaudžiavimo jiems skiriamomis išmokomis.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins. Tai reikštų ir visos Vyriausybės atsistatydinimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>lietuvis \\\\\.../////

>>>lietuvis  \\\\\...///// portretas
>Oi kiek dar jis gali,nes jam čekuolis su adamsu padėjo įsirvirtinti,viską ir visus nupirkti,tai jis visus ir kruša.___Kada gi pagaliau jis...............,kada ateis į Lietuvą šventė.

lietuvis

lietuvis portretas
ar begali 100-metis senolis dar kažką įsakinėti,ir patarineti, kad ir koks protingas bebūtų, mąstymas visvien nebe tas, o viduje pas jį likusi tik neapykanta visiems, kas jam nepritaria ir žūtbūt išsaugoti anūka valdžios viršūnėj,neziurint į tai kaip nuvarė Lietuvą į dugną su senio pagalba

Ne ta valstybė atgimė

Ne ta valstybė atgimė portretas
1990 metais šis žmogus neprisileido į savo formuojamą valstybės valdymo aparatą drasiųjų disidentų, partizanų ir kitų kovojusių už Lietuvos garbę, o kai jis tyliai ir "šilta tupėjo" rusų imperijos LTSR valstybinėje konservatorijoje paskutiniai kovotojai sėdėjo ruskių sibire arba psichiatrinėse. Manau kad laikas išryškins kas vykdė nurodymus iš CCCP ir iki šios dienos 75 metams užslaptino KGB-istų pavardes, o liustracija dar ir šiandien neatlikta-kodėl!?
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių