V. Čmilytė-Nielsen: V. Pranckiečio pozicija dėl žemės ūkio ministro nėra partijos pozicija

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad partijos kolegos liberalo Viktoro Pranckiečio išreikštas nepasitikėjimas žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku nesutampa su partijos pozicija. Anot jos, keisti ministrą dabar nėra tinkamas laikas.

„Tai nėra partijos ar frakcijos nuomonė, tai būtent vieno konkretaus Seimo nario nuomonė. Ir aplinkos ministras Simonas Gentvilas yra išsakęs palaikymą. Manau dabar ir reikėtų vertinti tą pasisakymą kaip pasikarščiavimą“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė Seimo ir Liberalų sąjūdžio pirmininkė.

„Dabar tikrai nėra laikas kapoti galvas ar kelti tokius klausimas“, – pabrėžė V. Čmilytė-Nielsen.

V. Pranckietis anksčiau yra teigęs, kad K. Navickas turėtų trauktis iš užimamų pareigų. Pasak Liberalų frakcijos Seime nario, K. Navicko pasirinkimas į žemės ūkio ministro postą buvo klaida, kadangi jis atėjo iš visai kitos srities ir neatlieka reikalingų darbų. Pasak parlamento Kaimo reikalų komiteto pirmininko, per pirmuosius kadencijos metus K. Navickas savo darbu tik sukėlė ažiotažą tarp žemdirbių.

Manau dabar ir reikėtų vertinti tą pasisakymą kaip pasikarščiavimą.

Ministrą palikti postą jau paragino Seimo Lietuvos regionų frakcija. Pasak jos narių, šiandieninė situacija žemės ūkyje yra neleistina, o jos nekeičiant Vyriausybei nepavyks įgyvendinti numatytų žemės ūkio politikos tikslų, pirmiausia – parengti Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros strateginį planą 2023–2027 metams.

K. Navicko darbu nepatenkinti žemdirbiai sako, kad tragiška situacija žemės ūkio sektoriuje susidarė dėl itin blogo vadovavimo, lyderystės stokos, kompetencijų trūkumo, prastos komunikacijos ir dialogo nebuvimo.

Ministro palikti postą reikalauja Žemės ūkio taryba. Jos atstovų teigimu, ministras netinkamai komunikuoja su žemės ūkio atstovais, netvarko valstybinės žemės, pamiškių. Kritikos sulaukė ir siekis įgyvendinti Žaliojo kurso programą bei didėjantys mokesčiai. Skatindami ministrą pasitraukti, žemdirbiai prašė K. Navicką nekankinti savęs ir žemės ūkio atstovų.

Savo ruožtu kita žemdirbius vienijanti organizacija, Žemės ūkio rūmai, K. Navicką palaiko, o pats ministras tikina neketinantis pasiduoti ūkininkų spaudimui bei trauktis nežada.

K. Navicką delegavusi Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai subūrė specialią darbo grupę, kurios tikslas – spręsti įtemptą situaciją žemės ūkio sektoriuje ir susitarti su žemdirbių bendruomene neatleidžiant ministro. Grupei vadovauja buvęs žemės ūkio ministras konservatorius Kazys Starkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Širšė

Širšė  portretas
Šmiel!

š i a u d i n ė s kaliausės PRANSKIEČIO nuomonė,

š i a u d i n ė s kaliausės PRANSKIEČIO nuomonė,  portretas
nesutampa su k g e b i s t o dukros ČMIL nuomone;- tai ne tas metas atleisti ministrą , kai KONSERVATORIŲ k g e b i s t a m s,esantiems valdžioje d e g a UŽPAKALIS .--Nors šį kartą Pranskiečio nuomonė s u t a m p a su žemdirbių, jį ČMIL p a s t ū m ė į užpečkį toliau smirdėti, nes jis priimtas į nesąžiningų liberalų gaują tik jų norų v y k d y m u i , s a k o jei dar kartą PRANSKIETIS padarys savistovų l e p s u s ą- bus i š m e s t a s visiškai p a s m i r d ę s

L?

L? portretas
Kol kas sienos atviros. Nepatenkinti Lietuvos politika, tvarka, valdžia,.... išsiparduodat ir traukiat kas į rytus, kas į vakarus. Žodžiu ten, kur jums bus gerai. Palikit Lietuvą tiems, kuriems čia gyventi gera.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių