V. Čmilytė-Nielsen: skaudu dėl ukrainiečių, gėda dėl Vakarų, nemačiusių V. Putino ketinimų

Skaudu dėl ukrainiečių ir gėda dėl Vakarų, nemačiusių Rusijos prezidento Vladimiro Putino ketinimų, šiam ketvirtadienio rytą paskelbus apie karinę operaciją Ukrainoje sako Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Skaudu, pikta ir gėda. Skaudu dėl ukrainiečių, gėda dėl Vakarų, tiek metų nemačiusių Putino imperinių ketinimų ir po Sakartvelo dalinės okupacijos leidusių toliau planuoti kaimyninių šalių okupacijas“, – feisbuke rašo V. Čmilytė-Nielsen.

Ji teigia jau kalbėjusi su koalicijos partneriais ir ketvirtadienį Seimo valdyboje aptarsianti būtinybę šaukti neeilinę Seimo sesiją kuo anksčiau.

Skaudu, pikta ir gėda. Skaudu dėl ukrainiečių, gėda dėl Vakarų, tiek metų nemačiusių Putino imperinių ketinimų.

Tai, pasak jos, bus daroma „dėl sprendimų, kuo dabar galime padėti Ukrainai, dėl spaudimo Vakarams taikyti maksimaliai griežtas sankcijas, kokias galima taikyti“.

„Tikiuosi, Vakaruose nebeliko savęs gerbiančių lyderių, kurie vis dar galvotų apie galimybę „kalbėtis su Putinu“. Jis nesikalba, jis veikia, ir supras tik veiklos kalbą atgal“, – teigia Seimo pirmininkė.

V. Putinas anksti ryte ketvirtadienį paskelbė karinę operaciją Ukrainoje jos separatistams ginti ir provakarietiškai savo kaimynei „demilitarizuoti ir denacifikuoti“.

Ukrainos sostinėje Kijeve ir rytiniame Mariupolio uostamiestyje, netrukus po to girdėjosi sprogimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių