V. Čmilytė-Nielsen dėl darbo Seime tvarkos kreipėsi į A. Verygą

Seimo pirmininkė ragina kadenciją baigiantį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą skubiai parengti saugaus darbo Seime tvarką, sakydama, kad siūlymas atšaukti posėdžius dviem savaitėms nėra tinkamas dėl susikaupusių svarbių darbų.

Ji taip pat prašo įteisinti greituosius COVID-19 antigenų testus.

„Šiandien kreipiausi į laikinąjį sveikatos ministrą Aurelijų Verygą su prašymu skubiai parengti saugaus Seimo darbo algoritmą ir imtis priemonių, kad Lietuvoje pagaliau būtų įteisinti greitieji COVID-19 antigenų testai. Jie ne tik patogūs, nes pateikia atsakymą per keliolika minučių, bet ir beveik tris kartus pigesni, nei naudojami dabar“, – feisbuke pirmadienį informavo Seimo pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad tikisi, jog SAM netrukus pateiks sąlygas dėl asmenų srautų valdymo ir atstumų laikymosi, higienos, asmens apsaugos priemonių turėjimo Seime, kurių laikymasis „užtikrintų saugų ir nepertraukiamą Seimo darbą šiuo svarbiu valstybei periodu“.

Ministro siūlymas uždaryti Seimą dviem savaitėms – ne išeitis.

„Ministro siūlymas uždaryti Seimą dviem savaitėms – ne išeitis. Taip, šiandien priėmėme sprendimą daryti pertrauką nuo trečiadienio iki kitos savaitės ketvirtadienio tam, kad pasiruoštume pilnaverčiam bei saugiam Seimo darbui ir užtikrintume, kad į Seimą susirinkę parlamentarai būtų neužsikrėtę, turėtų galimybę testuotis“, – teigė ji.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, Seimo darbotvarkėje yra daug neatidėliotinų klausimų – nuo kitų metų biudžeto, sklandžios Vyriausybių kaitos bei kovos su koronavirusu.

„Jis šiandien jau, deja, ranka pasiekiamas kiekvienam dėl laiku nesiimtų priemonių“, – feisbuke teigia politikė.

Dėl plintančio koronaviruso Seime A. Veryga paragino naująją parlamento vadovybę dviem savaitėms atsisakyti posėdžių. Seimo valdyba pirmadienį nusprendė dar rengti posėdį antradienį, o vėliau padaryti daugiau nei savaitės pertrauką iki gruodžio 3 dienos.

Prezidento Gitano Nausėdos suburta Sveikatos ekspertų taryba rekomenduoja Lietuvai įsigyti greitųjų antigenų testų. A. Veryga siūlymą vertina teigiamai, bet pabrėžia, kad dėl esą nelankstaus Viešųjų pirkimų tarnybos požiūrio Lietuva jų galėtų įsigyti anksčiausiai po pustrečio mėnesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taurus

Taurus portretas
Ar lietuvoje dvivaldystė? Skvernelio vyriausybė įgaliojimus atidave koks veryga laikinasis jeigu dulkys ministras ? Ką jie čia krečia?

Taip

Taip portretas
Manau tarakonus nuodyti turi susibūrimo vietose, arba prie prieigų i jas.

Anonimas

Anonimas portretas
Labai tiktų ir naujiems kandidatams/ėms į ministrų postus pakrutinti smegenis,jeigu juos turi,tai iš karto ir laurų vainiką užsikabytų.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių