Nesutinka su R. Karbauskiu, kad valdantieji „kelia isteriją dėl karo“

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen nesutinka su „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio išsakyta kritika, kad valdantieji kelia „isteriją dėl galimo karo“ Ukrainoje. Parlamento vadovės nuomone, tai yra ne isterijos kėlimas, o adekvatus situacijos ir Rusijos keliamos grėsmės vertinimas.

„Žodį „isterija“ dėl įtemptos situacijos prie Ukrainos sienos, man rodos, vartoja tik „valstiečiai“. Būtų labai naivu ir nevalstybiška, neatsakinga nestebėti tos situacijos Lietuvai ir nesiruošti visiems įmanomiems scenarijams“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Na o politikams, taip pat gavus užklausimą ir su žiniasklaida bendraujant, kai užduoda klausimą apie karo grėsmę, natūralu, kad reikia atsakyti į tokius klausimus“, – pridūrė ji.

Tai aš tokios isterijos nematau. Aš manau, kad tai yra normalus situacijos vertinimas, adekvatus situacijos vertinimas.

V. Čmilytė-Nielsen valdančiųjų retorikoje akcentuoja isterijos nematanti. Seimo pirmininkės nuomone, valdantieji adekvačiai vertina situaciją ir kylančias grėsmes.

„Tai aš tokios isterijos nematau. Aš manau, kad tai yra normalus situacijos vertinimas, adekvatus situacijos vertinimas. Beje, panašus yra ir pas mūsų partnerius. Ir šioje vietoje tiesiog opozicija, šiuo atveju „valstiečiai“, kabinėjasi lygioje vietoje“, – sakė parlamento vadovė.

ELTA primena, kad „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis piktinasi valdančiųjų jam išsakyta kritika, kad jo pasisakymai apie Rusijos keliamą grėsmę klaidina visuomenę. Politiko teigimu, valdantieji tiek jo pasisakymus, tiek ir „valstiečių“ šešėlinės Vyriausybės pasirašytą rezoliuciją, raginančią valdančiuosius kuo skubiau nutraukti „isteriją dėl galimo karo“, kritikuoja neįsigilinę į tai, kas buvo pasakyta.

Politikas sako neneigiąs to, kad Rusija kelia tam tikrą grėsmę, tik norįs atkreipti dėmesį, jog per pastarąjį laikotarpį ji sumažėjo. Pasak jo, panašios pozicijos laikosi ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

R. Karbauskio vadovaujama „valstiečių“ šešėlinė Vyriausybė parengė rezoliuciją, kuria ragina valdančiuosius kuo skubiau nutraukti „isteriją dėl galimo karo“. „Valstiečių“ lyderio teigimu, dabartinė užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio ir kitų valdančiųjų komunikacija apie situaciją Ukrainoje yra pernelyg gąsdinanti. O tai, pažymi „valstietis“, ne tik kelia geopolitinę įtampą, bet ir kenkia Lietuvos žmonių savijautai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fu vel šapokliak

Fu vel šapokliak portretas
Perdziuves feisas matyt nuo pataikavimo koncervams vargsta

Kareivis

Kareivis portretas
Amerikai ir Europai reikia karo, rusui to karo nereikia, kam jam reikalinga ubage Ukraina, sau ant galvos uzsimest našta. O rusų kariuomenė yra apie 200km nuo Ukrainos, o jie bezda patys varydami į tą Ukraina visa slamstą ir trokšta ukrainiečių kraujo praliejimo, jei bus karas tai ji sukels Europa su juodsubiniai jankais.Jankiai lauk iš Europos.

Antikarinis

Antikarinis portretas
Kaip kitaip pakelsi jav pramone,, reik karo, jų karinė technika, kuri tinkama metalo laužui bus privaryta į Lietuvą, o Lietuva dovanos Ukrainai, o mes mokėsim kaip už aukščiausios klasės technika.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių