V. Čmilytė-Nielsen apie privalomus skiepus: Vyriausybė žengė pamatuotą žingsnį

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Vyriausybės pateiktą siūlymą dėl privalomo sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų sričių darbuotojų skiepimo nuo COVID-19 viruso vadina pamatuotu žingsniu, tačiau neatmeta, kad ateityje į šį sąrašą galėtų būti įtraukti ir kitų sričių darbuotojai.

„Šiandien Vyriausybė, matyt, žengia pamatuotą žingsnį, tačiau neatmetu galimybės, kad būtų plečiamas tas sąrašas“, – trečiadienį Seime atsakinėdama į žurnalistų klausimus sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Paklausta, ar ji pati nemato poreikio į šį sąrašą įtraukti ir kai kurių kitų sričių darbuotojų, Seimo pirmininkė teigė, kad pirmiausiai reikėtų įvertinti šios priemonės efektyvumą ir tolesnes koronaviruso plitimo tendencijas.

Šiandien Vyriausybė, matyt, žengia pamatuotą žingsnį, tačiau neatmetu galimybės, kad būtų plečiamas tas sąrašas.

„Bus svarbu įvertinti, kokį poveikį turės ši priemonė, dėl kurios apsispręsta šiandieną. Ir, žinoma, koks bus pandemijos eigos scenarijus artimiausiomis savaitėmis“, – aiškino ji.

Vis tik Seimo vadovė pabrėžė, kad vakcinacija ir dabar yra itin svarbi priemonė ne tik medicinos srityje dirbantiems asmenims.

„Keli pastarosiomis dienomis nuskambėję įvykiai dėl susirgimų mokyklose parodė, kad būtina skiepytis ir švietimo srities darbuotojams, būti labai atsakingiems, atsargiems. Manau, kad Vyriausybės sprendimas dar kartą primena ir ragina visus, ne tik šių dviejų profesijų atstovus, labai atsakingai žvelgti į būtinybę skiepytis“, – tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad trečiadienį į posėdį susirinkęs Ministrų Kabinetas apsisprendė Seimui siūlyti skubos tvarka priimti įstatymų pataisas, kuriomis būtų numatyta pareiga asmenims, dirbantiems sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų srityse, būti pasiskiepijusiems nuo užkrečiamosios ligos, dėl kurios tuo metu šalyje yra paskelbta ekstremali situacija ar karantinas.

„Nuspręsta pradėti nuo tų sričių, kur dirbant jose yra labai sudėtinga arba praktiškai neįmanoma išvengti tiesioginių kontaktų su pacientais arba asmenimis, kuriems yra teikiamos paslaugos“, – Vyriausybės posėdyje sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pasak ministro, reikalavimas nebūtų taikomas persirgusiems ar dėl medicininių priežasčių pasiskiepyti negalintiems šių sričių darbuotojams.

„Skiepytis nebūtų privaloma, kai darbuotojai yra persirgę, bet tik tokį laikotarpį, kurį persirgimas laikomas pakankama apsauga. Tai yra 210 dienų, arba kai darbuotojai negali pasiskiepyti dėl medicininių kontraindikacijų“, – aiškino jis.

Siūloma, kad, Seimui priėmus šias pataisas, jos įsigaliotų nuo kitų metų vasario 14 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cmile ta tavo vyriausybybe ...bludina jau

Cmile ta tavo vyriausybybe ...bludina jau portretas
metai nepamatuotais zingsniais, kaip apsirukes kanapem eziukas ruke ..... nebezinodamas kur eit ,

Dušanskis

Dušanskis portretas
Kada šita kgbisto dukra bus pašalinta iš Seimo ?

Vytautas R.

Vytautas R. portretas
Kapitalistinė diskriminacija. Demokratinėje respublikoje pagal įstatymo diktatūrą privaloma skiepyti visus Lietuvos piliečius arba nė vieno.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių