V. Blinkevičiūtė: Vyriausybė be ministrių – gėda visai Lietuvai

Socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė džiaugiasi, kad šiemet į EP išrinktos trys atstovės moterys iš vienuolikos narių. Pasak jos, tai didelis žingsnis Lietuvai. Kita vertus, prisiminus Vyriausybės situaciją, pažymi ji, dabartinis Ministrų Kabinetas be moterų – didžiulė gėda visai Lietuvai.

„Dėl mūsų Lietuvos delegacijos, dėl 11 išrinktų narių pirmiausia aš norėčiau pasidžiaugti, kad šį kartą daug daugiau moterų nei prieš penkerius metus. Prieš penkerius metus iš 11 narių buvau išrinkta tik aš viena ir tai buvo pats prasčiausias rezultatas tarp 28 ES valstybių. Todėl vėliau ir netenka stebėtis, kodėl Lietuvos Vyriausybėje nėra nei vienos moters, ir tai iš tiesų didžiulė gėda“, - teigė ji.

ELTA primena, kad į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovo postą paskyrus Mykolo Romerio universiteto rektorių Algirdą Monkevičių, o Aplinkos ministerijos vadovu taip pat tapus vyrui, Lietuva liko vienintelė Vyriausybe Europoje, tarp savo ministrų neturinti moterų.

Preliminariais pirmadienio rytą atnaujintais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Europos Parlamento rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD), gavę tris mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), o treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) - abi partijos gavo po du mandatus. Suskaičiuoti balsai iš visų 1972 apylinkių.

Į Europos Parlamentą dirbti vyks konservatoriai Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė, socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas „valstiečiai“ Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis, „darbietis“ Viktoras Uspaskichas. Taip pat į EP „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija delegavo Valdemarą Tomaševskį, Liberalų sąjūdis - Petrą Auštrevičių, o visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ - Aušrą Maldeikienę.

J. Olekas: buvusiems kolegoms durys yra atviros

Vertindamas savo buvusių bendražygių, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) rinkimų fiasko, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) išrinktas atstovas į Europos Parlamentą (EP) Juozas Olekas teigia, kad EP rinkimai dar kartą įrodė, jog istorijoje su LSDDP yra padėtas taškas, tačiau, pasak jo, žmonės gali sugrįžti prie vienijančių vertybių.

„Jeigu kitose partijose atsiras žmonių, įskaitant ir tą jūsų paminėtą (LSDDP. - ELTA) ir jeigu jie išpažins socialdemokratines vertybes ir mūsų partijos statutą, galės prašytis dalyvauti toje veikloje“, - sakė J. Olekas, pasidžiaugęs, jog keletas kolegų jau grįžo, tad durys yra atviros.

ELTA primena, kad LSDDP deleguotas sąrašas Europos Parlamento rinkimuose surinko 2,37 proc. rinkėjų balsų. Tuo tarpų jų buvę bendražygiai, LSDP surinko 15,93 proc. balsų ir į EP siunčia du delegatus – didelę europarlamentarės patirtį jau turinčią Viliją Blinkevičiūtę ir J. Oleką.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
Vyriausybė privalo gerai dirbti. O su ministrėm ar be ministrių - jokio skirtumo.

O jums

O jums portretas
Negėda meluoti savo rinkėjams.Ką jūs padarėte apart melo.Man buvo gėda klausyti jūsų melo per radiją.O kai kas užkibo ir prabalsavo

Valdas

Valdas portretas
Idomu ka veiks EP ponas Marciulionis ? Musu Lietuva stebuklu krastas....gal krepsinio kamuoli pudarys keturkampiu...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių