V. Blinkevičiūtė nepritartų siūlymui leisti nušalinti nepasiskiepijusius darbuotojus

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė nepritartų siūlymui leisti nušalinti nuo darbo nepasiskiepijusius darbuotojus, nors sutinka, kad tam tikrose srityse tokia tvarka reikalinga.

„Sudėtinga būtų palaikyti tokią iniciatyvą, todėl, kad kiekvienu individualiu atveju reikėtų nagrinėti, kodėl tas žmogus nepasiskiepijo. Čia reikia atskirti du dalykus – jei tas darbuotojas, kur dirba tokioj srity, kur iš tikrųjų būtų privalomas skiepijimas, jis turi pasiskiepyti, ir aš pirmiausia matau mūsų medikus, medicinos įstaigų darbuotojus, socialinių globos įstaigų darbuotojus, pareigūnus ar kitų viešųjų institucijų darbuotojus. Dėl šitų darbuotojų – taip, jie turi būti pasiskiepiję, jie yra sąmoningi, didžioji dalis yra tai padarę“, – penktadienį interviu Žinių radijui sakė V. Blinkevičiūtė.

Taip pat ji teigė, kad „kalbant apie visus darbuotojus, kad imtis drastiškų priemonių ir visus nušalinti, manyčiau, kad mes dar turim kur padirbėti ne vien ekstremaliomis priemonėmis, bauginimais, grasinimais skatinti žmones skiepytis“.

Turime išnaudoti visas galimybes ir įtikinėjimus, parodyti, kad skiepytis būtina, nes nėra kito kelio.

„Turime išnaudoti visas galimybes ir įtikinėjimus, parodyti, kad skiepytis būtina, nes nėra kito kelio, jo paprasčiausiai nėra. Aš pati esu persirgusi COVID-19, bet esu pasiskiepijus pirma doze, laukiu, kada bus antra, nežiūrint į tai, kad esu persirgusi ir turiu šiek tiek antikūnų. Galvoju, kad privalau tai daryti, nes man ne tas pats mūsų žmonių saugumas, mūsų gyvenimo kokybė“, – kalbėjo europarlamentarė.

Ji pažymėjo, kad „nei vienas nebenorime grįžti į karantiną, kur nukenčia (žmonės), ir darbai nevyksta, ir socialinio gyvenimo nėra, ir psichologija žmonių paveikta“.

Premjerė Ingrida Šimonytė šią savaitę pranešė, kad sąmoningai apsisprendę nesiskiepyti žmonės galėtų būti nušalinti nuo darbo, jeigu jiems dirbti nuotoliniu būdu yra neįmanoma. Tokį siūlymą Vyriausybė ketina teikti Seimui.

„Aš esu linkusi siūlyti tokį sprendimą Lietuvos Respublikos Seimui, nes Vyriausybė tokio sprendimo priimti negali“, – spaudos konferencijoje žurnalistams trečiadienį sakė ministrė pirmininkė.

Vyriausybės pasitarime socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė patikino, jog tokia nuostata yra rengiama.

I. Šimonytė neįvardino, kokių specialybių nepasiskiepijusieji galėtų būti nušalinti nuo darbo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Migle

Migle portretas
Blinkeviciutei nerupi zmoniu sveikata. Eiline populiste ir tiek

Praeiviui , gal tamsta ie eik pro šalį ...

Praeiviui , gal tamsta ie eik pro šalį ... portretas
nes nežinai socdemai buvo MAŽUMOS VYRIAUSYBĖ , todėl " didinti , mažinti ar grąžinti " nors pinigą be konservatorių pritarimo NEGALĖJO ! O konservatoriai su liberalais NE nepasakė , todėl eikite pats žinote kur ....libersocdemų nemėgstu ...

Praeivis

Praeivis portretas
Sprendžiant iš bendro komentatorių tono, Blinkevičiūtė tikrai būtų geresnė premjerė. Nieko niekur ir niekam neribotų ir barstytų rinkėjams pinigus rieškučiomis - negaila, europiniai. Trepteltų savo grakščiaja kojele ir visi migrantai dingtų, nes Blinkevičiūtė taip nusprendė. Taip, buvo laikas, kai socdemai iššvaistė valstybės rezervą, gražindami indėlius (ko nedarė nei viena postkomunistinė valstybė), 2009 m.matydami ateinančią pasaulinę finansų krizę savo kadencijos gale nepamatuotai padidino pensijas (jos visada per mažos, didinti kiekvienos vyriausybės garbės reikalas). Socdemai buvo puikūs: DAVĖ. Tačiau buvo visiškai aišku, kad tą davimą turės įvykdyti sekanti (Kubiliaus - Šimonytės) vyriausybė. Krizės akivaizdoje nebuvo šansų tuos padidintus finansinius biudžeto įsipareigojimus vykdyti. Nebuvo padidintų pensijų. Tačiau kas ką apgavo? Ar socdemai, prisižadėję ir neturėdami lėšų, ar Kubilius pasakęs, kad nėra iš ko mokėti, nes PASAULINĖ FINANSINĖ KRIZĖ.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių