V. Blinkevičiūtė apie premjerės Vyriausybę: tokios netvarkos nėra buvę, ministrai – lyg iš Mėnulio

Opozicinės Socialdemokratų partijos vicepirmininkė, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad Vyriausybė nesugeba valdyti skiepijimo proceso ir ragina kuo greičiau keisti visuomenės informavimą apie pandemiją sutelkiant jį vienose rankose.

„Reikia turėti geležinę kantrybę, kad sugebėtum suprasti, kieno paskelbta karantino tvarka, kada ir kam galioja, kas dabar turi teisę skiepytis, o kas lauks „masinės vakcinacijos“. Nesibaigiantis chaosas“, – teigia V. Blinkevičiūtė.

Politikės manymu, iš to, kas skelbiama, lieka nebeaišku, kas tos prioritetinės skiepijimo grupės, ar apskritai jos dar yra.

Dabar puolame skiepyti didžiąsias įmones, rytoj gal restoranų darbuotojus, nes kažkam labai reikia restoranų, ir taip toliau. O policininkai?

„Paprašo teisėjai – skiepijami teisėjai. Paprašo universitetas – skiepijami universiteto darbuotojai, nors dauguma jų dirba nuotoliniu būdu. Nors dar nė pusės vyresnių žmonių ir sergančiųjų lėtinėmis ligomis nepaskiepyta. Dabar puolame skiepyti didžiąsias įmones, rytoj gal restoranų darbuotojus, nes kažkam labai reikia restoranų, ir taip toliau. O policininkai? Jie juk neva palauks, yra svarbesnių. Kaip pasitikėti tokia Vyriausybe, kai pirmenybė teikiama privilegijuotiesiems“, – vertina V. Blinkevičiūtė.

Politikė taip pat siūlo kuo greičiau keisti visuomenės informavimą apie pandemiją, kuris, jos žodžiais, chaotiškas. Pavyzdžiui, atsakomybę dėl tinkamo visuomenės informavimo patikėti vienam asmeniui arba vienai institucijai.

„Dabar žmonėms dažnai sukeliami lūkesčiai, bet sprendimai dažnai priimami priešingi. Tokios netvarkos dar nėra buvę, kad vienos Vyriausybės ministrai konkuruotų tarpusavyje, kas kokią žinią paskelbs. O koks galutinis Vyriausybės sprendimas? Dažnai lieka nebeaišku. Dar blogiau, kad kai kurie ministrai ir merai komunikuoja taip, lyg ne jų partijos būtų valdančiosios – ir Vyriausybėje, ir Seime. Jie lyg iš kažkur, iš Mėnulio, ne jie Vyriausybėje. Žmonėms reikia aiškios, patikimos informacijos. Gal manoma, kad visi žmonės dieną naktį sėdi internete ir tikrai supranta, ką pasakė trys ministrės rytą ir vakare, premjerė ar sveikatos apsaugos ministras?“ – klausia V. Blinkevičiūtė.

Tokios netvarkos dar nėra buvę, kad vienos Vyriausybės ministrai konkuruotų tarpusavyje, kas kokią žinią paskelbs.

Kaip ELTA jau skelbė, kritiką dėl neva prastos komunikacijos Vyriausybei išsakoma nuo pat kadencijos pradžios, ketvirtadienį teigė premjerė Ingrida Šimonytė, tačiau, jos nuomone, visiems bet kuriuo atveju įtikti nepavyks. Todėl ministrė pirmininkė nesiima vertinti, ką Vyriausybei reikėtų tobulinti, viešinant su pandemijos valdymu susijusias žinutes visuomenei.

„Nepykit, bet aš penkis mėnesius daugiau nieko nesiaiškinu, kaip tik apie komunikavimą. Tai apie komunikavimą turbūt mes visi turėsime savo nuomonę. Visada kažkam jo bus per daug, kažkam – per mažai ar ne į tą pusę, ar ne laiku ir ne vietoje“, – žurnalistams po Valdo Adamkaus vardo salės Rytų Europos studijų centre atidarymo ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suverenas.

Suverenas. portretas
Panele, Blinkeviciute is kokio tu medzio esi iskritusi ,Kas tave pasiunde parvaziavus ,apstoti Primjere Ingrida Simonyte, Ji Labai gerai dirba ,O Tu Vilija Ar Jau Pasiskiepijai ka ,Kam Tu Dirbi Ar Zmoniu Gerovei , Ir Tevynei ,Ar billui geicsiui, sorosui , ir svabui,kad teip labai strosijis Lietuva laukia ' Sputniko' vakc. panele Blinkevicute ,kodel Pazeidineji Konstitucija Lietuva yra Suvereni Valstybe Gina ,Zmogaus TEISES ,Niekas neturi jokios teises i musu kuna .ir gyvybe. tu brangioji Prasome nepazeidineti Konstitucijos ,gali buti laisva ,vazuok iskur atvaziavusi tvarka daryk ten ce susitvarkisim ir be taves ten parlamente ,daryk tvarka visu suskiepyk ,mano nuomone tokia ,Musu Prievarta Nepriversi Mes esame laisvi.

bevardis

bevardis portretas
Blinkeviciute rupinkis kaip isgelbeti Daukciuka nuo kalejimo

pensininke

pensininke portretas
na Blin, nekabink makaronu, puikiai prisimenam tamstos darbus Kirkilo vyriausybeje, tuscia sodros kisene palikai, o po keliu dienu rekei, kodel nemokate pensiju! ne veltui tona lasiniu pakakleje nesioji, nes musu pinigais aptekai.
VISI KOMENTARAI 98

Galerijos

Daugiau straipsnių