V. Baltraitienė už vakarienę su Latvijos ministru sumokėjo 202 eurus

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė už liepos pabaigoje vykusią vakarienę su Latvijos ministru Janiu Dūklavu apmokėjo 202 eurų sąskaitą.

Ministerija pranešė, kad V.Baltraitienė gavo sąskaitą už liepos 27 dieną Panevėžio rajone surengtą neformalią vakarienę su Latvijos ministru ir sąskaitoje nurodytus 202 eurus už maitinimo paslaugas sumokėjo iš savo asmeninių lėšų.

Ministerija nenurodė, kas jai pateikė sąskaitą už vakarienę.

Informacija apie apmokėtą sąskaita bus pateikta Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK), teigia ministerija.

Liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusioje vakarienėje su medžiokle dalyvavo už Lietuvos ir Latvijos žemės ūkį atsakingi politikai, valstybės tarnautojai bei du verslininkai.

Be Lietuvos žemės ūkio ministrės, vakarienėje ir medžioklėje liepos pabaigoje dalyvavo jos sutuoktinis Regimantas Baltraitis, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovas Jonas Milius, bendrovės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus Agro“ vadovas Pranas Dailidė, Latvijos žemės ūkio ministerijos delegacija. „Info TV“ žiniomis, šiame susitikime dalyvavo ir V.Baltraitienės sūnus Mantas.

VTEK yra pradėjusi tyrimą dėl V.Baltraitienės ir J.Miliaus galimo interesų konflikto dalyvaujant vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais.

Tyrimas pradėtas po pačios ministrės V.Baltraitienės kreipimosi į komisiją. Ji teigia siekianti, kad, „būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl galimo interesų konflikto per oficialios Latvijos delegacijos vizitą Lietuvoje“. Išplėsti tyrimą aiškinantis ir J.Miliaus vaidmenį komisija nusprendė savo iniciatyva.

J.Milius yra aiškinęs, kad J.Dūklavo delegaciją sutikti ir vaišinti planuota Panevėžyje, tačiau šie buvo pavalgę. Todėl, J.Miliaus teigimu, maisto buvo įsidėta į medžioklę. Jis taip pat sakė, kad medžioklei jis buvo pasiėmęs savo atsargų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Oho auksinis maistas kad eitu i nauda o dabar i negrozi i ištešlejima lasinejima

baikit juokint svietą (liaudį)

baikit juokint svietą (liaudį) portretas
:), o pakviestasis svečias irgi už save susimokėjo. Kažkoks "sumestinis" balius tarpvalstybiniam lygyje. Jei žmogus pakviestas, niekas neprašo savų sumuštinių atsivežti, juolab, jog tai kitos šalies ministras, o gal jų santykiai su Baltraitiene į asmeninius verslo santykius peraugę?

ostapas benderis

ostapas benderis portretas
virginija juk yra kazkoks tikslas ,jei moki uz vakariene 202 eurus,gal norejai gauti rakta nuo seifo su pinigais
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių