V. Andriukaitis tikisi, kad jo kandidatūrai EK bus pritarta rugpjūčio pradžioje

  • Teksto dydis:

Socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis tikisi, kad jo kandidatūrai į Europos Komisijos (EK) narius bus pritarta dar rugpjūčio pradžioje.

Apie tai šiuo metu laikinai pareigas einantis Sveikatos ministras V.P.Andriukaitis BNS užsiminė antradienį, prezidentei Daliai Grybauskaitei patvirtinus naująjį ministrų kabinetą.

„Gali atsitikti taip, kad jei rugpjūčio pradžioje sutarsime su naujuoju išrinktu Europos Komisijos pirmininku, ir aš sutarsiu, kokia sritis galima, teks įsijungti į darbą iš karto. Vadinasi, rugpjūčio pradžioje aš jau galėčiau kaupti medžiagą, pradėti darbuotis. Jei pasirašau susitarimą, galiu gauti atlyginimą jau iš Europos Komisijos, bet tuo atveju jau turiu atsisakyti Seimo nario mandato. (...). Jei sprendimas bus priimtas rugpjūčio pirmomis savaitėmis, tai būtinai tuomet padėsiu mandatą“, - sakė jis.

Anot V.P.Andriukaičio, derybas dėl atstovų pozicijų su EK vadovu vienu metu vykdo visos 28 Europos Sąjungos (ES) narės, todėl jose galioja principas „nesutarta dėl nieko, jei nesutarta dėl visko“.

Anot jo, Lietuvos „derybinis portfelis“ jau yra aptartas, jis apima 5-6 pozicijas, kurias Lietuvos atstovas galėtų užimti Europos Komisijoje.

„Jei būčiau užsiangažavęs vienai sričiai, būtų sunku. Bet esu užsiangažavęs ir regionų politikai, ir užimtumo, socialinių reikalų politikai, Rytų partnerystei, ir, tarkime, mokslo ir studijų sričiai - tai yra (pozicijos - BNS), prie kokių programų man teko dirbti per pastarąjį dešimtmetį - tad gali būti įvairūs pasiūlymai“, - sakė jis.

Vyriausybės pasiūlytai V.P.Andriukaičio kandidatūrai į Europos Komisijos (EK) narius Seimas pritarė praėjusią savaitę, jo kandidatūrai pritaria ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šiuo metu Lietuvai EK atstovauja 2009-ųjų metų liepą paskirtas Algirdas Šemeta, jis yra atsakingas už mokesčius, muitų politiką, auditą bei kovą su sukčiavimu. A.Šemetos kadencija baigiasi rudenį.


Šiame straipsnyje: Vytenis AndriukaitisEKkomisaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

butu teisinga

butu teisinga portretas
kad si reformatoriu ant ledo paliktu. uz gerus darbus kabutese.

v

v portretas
Pridirbai jau lietuvoje ,kiek pinigeliu isplovei si 112 .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių