Užsienio reikalų ministerijoje – nuotolinės Liublino trikampio formato konsultacijos

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų viceministras Dalius Čekuolis dalyvavo „Liublino trikampio" koordinatorių vaizdo konferencijoje su Ukrainos užsienio reikalų ministro pavaduotoju Vasylu Bodnaru ir Lenkijos užsienio reikalų viceministru Marcinu Przydaczu.

Viceministrai aptarė pasirengimą „Liublino trikampio" ministrų lygio susitikimui, kurį numatoma surengti Kijeve, ir tolesnio bendradarbiavimo šiame formate planus. Susitikimo metu taip pat aptarta padėtis regione, ypatingą dėmesį skiriant situacijai Baltarusijoje po suklastotų rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimų ir paramai nuo represijų po rinkimų nukentėjusiems Baltarusijos žmonėms.

„Liublino trikampis" įkurtas 2020 m. liepos 28 dieną, Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrams Lenkijos Liublino mieste pasirašius „Liublino trikampio" deklaraciją.

„Liublino trikampio" tikslas - skatinti, plėsti ir stiprinti bendradarbiavimą saugumo srityje, atsakant į bendras grėsmes regione, gilinti trišalius karinius ir gynybos ryšius pilnai išnaudojant NATO ir Europos Sąjungos (ES) teikiamą potencialą, toliau plėsti ekonominį ir socialinį bendradarbiavimą, vystyti ES Rytų partnerystės iniciatyvą bei paramą Ukrainos reformų procesui, perduodant įgytą Lenkijos ir Lietuvos patirtį. Įgyvendinant deklaraciją bus rengiami reguliarūs ministrų trišaliai susitikimai ir užsienio reikalų ministerijų atstovų konsultacijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių