Užsienio reikalų komitetas aiškinsis situaciją dėl vizų neišdavimo rusams

  • Teksto dydis:

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) antradienį svarstys siūlymą Europos Sąjungos (ES) mastu neišduoti Šengeno vizų Rusijos ir Baltarusijos piliečiams.

„Tą temą norime aptarti, nes ji tikrai aktuali. Komiteto nariai nori kartu su ministru aptarti, kokia situacija yra Europos Sąjungoje, kokios yra valstybių pozicijos ir kokia galėtų būti Lietuvos pozicija“, – URK posėdžio išvakarėse BNS sakė komiteto pirmininkė Laima Liucija Andrikienė.

Anot jos, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio argumentus svarbu išklausyti ir dėl to, kad rugpjūčio 31 dieną numatytas neformalus užsienio reikalų ministrų susitikimas, per kurį taip pat bus keliamas šis klausimas.

Komiteto posėdis bus uždaras.

Kremliaus pajėgoms įsiveržus į Ukrainą, Lietuva buvo viena pirmųjų ES valstybių apribojusių naujų Šengeno ir nacionalinių vizų išdavimą Rusijos piliečiams. Panašius sprendimus priėmė ir Latvija su Estija.

Talinas žengė dar toliau ir į šalį neįsileidžia Rusijos turistų, turinčių Estijos išduotas Šengeno vizas.

Čekija, kuri šiuo metu pirmininkauja ES, pasiūlė, kad draudimas išduoti vizas visiems Rusijos piliečiams galėtų papildyti Bendrijos paskelbtas sankcijas Maskvai.

Tačiau su tokiu sprendimu nesutinka Berlynas. Pasak Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo (Olafo Šolco), invazija į Ukrainą „nėra Rusijos žmonių karas, tai – Putino karas“.


Šiame straipsnyje: Užsienio reikalų komitetasrusaituristinės vizoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių