Ukrainos prezidentas dėkoja Lietuvai už nuolatinę paramą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda gavo Ukrainos Prezidento Volodymyro Zelenskio padėkos laišką už nuolatinę ir nenuilstamą mūsų valstybės paramą Ukrainai ir jos žmonėms.

Savo laiške Ukrainos vadovas dėkoja Lietuvai ir prezidentui G. Nausėdai už Ukrainos karių reabilitaciją Lietuvoje, finansinę paramą Ukrainos karinėms pajėgoms pagal NATO standartus ir humanitarinę pagalbą žmonėms iš karo nuniokotų Ukrainos regionų.

Pasak Ukrainos prezidento, jau ketvirtus metus iš eilės Laisvės gynėjų dieną vykęs paramos Ukrainai koncertas „Kartu iki pergalės“ – dar vienas svarbus Lietuvos paramos Ukrainai pavyzdys. Sausio 13-ąją vykusiame koncerte, kuriame dalyvavo ir prezidentas G. Nausėda, nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams Lietuvos žmonės paaukojo beveik 123 tūkst. eurų. Dar 9,1 tūkst. eurų buvo suaukota organizacijos „Blue Yellow“ interneto svetainėje.

Laisvės gynėjų diena tapo svarbiu Lietuvių tautos kovos simboliu už Laisvę ir pavyzdžiu Ukrainai ir jos žmonėms ginant savo šalies suverenitetą ir teritorinį vientisumą nuo užsienio agresoriaus.

Šiemet prezidentas Sausio 13-osio atminimo medaliais apdovanojo ir 11 Ukrainos piliečių, 1991 m. sausio–rugsėjo mėnesiais aktyviai gynusių Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, saugojusius visuomenės rimtį ir žmonių sveikatą. Dalis jų dalyvavo Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos rūmų ir kitų svarbių valstybės objektų gynyboje.

Ukrainos vadovas savo laiške pabrėžė tikįis, kad strateginė partnerystė tarp Ukrainos ir Lietuvos tik stiprės bei bus paremta abipusės pagarbos principais. Ukrainos prezidentas visos šalies vardu Lietuvai ir jos žmonėms palinkėjo darnos, ramybės ir klestėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ponas

ponas portretas
du jav koloniju vadovai...

O

O  portretas
Pliauska atskrydo iš JAV. Išslaptintuose CŽV dokumetose yra daug puikios informacijos apie dabartini ukrainos dydvyri stepana bandera. O gi pasirodo herojus buvo naciu agentas, slapyvardis KONSULAS 2 ir ka dabar daryti:)? Kai gatves pervadintos paminklai pastatyti. Taisingai reikia vienitis tiem kas žmones i stovyklas vesdavo prieš tos kurie jos iš ten vadavo.

.

. portretas
Valink troli zmoniu kaulu griauzti pasikases savo sibiro konclageriu vietose
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių