„Tvarkiečių“ valdyba svarstys galimas permainas partijoje

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ valdyba trečiadienį svarstys galimas permainas partijoje.

„Aš siūlysiu, kad partijai reikėtų keistis. Kad žmonės, kurie nori keistis, pritraukti naujų žmonių, manau, kad turėtų priimti sprendimą, jog laikas tą dalyką daryti“, – posėdžio išvakarėse BNS sakė partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Jis tvirtino, kad šiuo metu teisiamai partijai būtina keisti pavadinimą, simboliką ir retoriką.

Tuo metu partijos pirmininku nepatenkinti „tvarkiečiai“ žada kelti klausimą dėl jo tinkamumo vadovauti „Tvarkai ir teisingumui“.

„Reikia skubos tvarka sukviesti tarybos posėdį spręsti dėl galimybės toliau R. Žemaitaičiui eiti partijos pirmininko pareigas“, – BNS sakė pirmasis partijos vicepirmininkas Vytautas Kamblevičius, su kitais Seimo „tvarkiečiais“ įkūręs frakciją „Lietuvos gerovei“.

R. Žemaitaitis savo ruožtu tvirtino, kad šis klausimas nėra nei valdybos, nei tarybos kompetencijoje.

„Kongrese galima tikrintis pasitikėjimą. Jeigu toks noras kils, galėsime tą dalyką padaryti“, – BNS sakė R. Žemaitaitis.

Reikia skubos tvarka sukviesti tarybos posėdį spręsti dėl galimybės toliau R. Žemaitaičiui eiti partijos pirmininko pareigas.

Rugsėjo pradžioje Seime sugriuvo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija, o jos pagrindu susikūrė nauja frakcija „Lietuvos gerovei“.

„Tvarkiečių“ frakciją paliko jos seniūnas V. Kamblevičius, Seimo nariai Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava ir Juozas Imbrasas. Jie įsteigė frakciją „Lietuvos gerove“, prie prisidėjo ir „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas R. Žemaitaitis liko vienas ir dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

Šiuo metu „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridinis asmuo yra teisiama korupcijos byloje, ji kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininke

Pensininke portretas
Didziausias DEMAGOGAS-PAGIRUNAS. JAM POLITIKA DEL ASMENINES NAUDOS, KAIP IR DAUGUMAI KITU SEIMUNU.

Leninas

Leninas portretas
Gražuolis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių