Teismas: N. Puteikio komentarai apie LRT žurnalistą neatitinka tikrovės

Klaipėdos apylinkės teismas šią savaitę pripažino neatitinkančiais tikrovės Seimo nario Naglio Puteikio komentarus apie buvusį LRT televizijos naujienų tarnybos vadovą Audrių Matonį.

Teismas taip pat paskelbė, kad tikrovės neatitinka ir N. Puteikio teiginiai apie pačią LRT.

Neatitinkančiu tikrovės pripažintas šis N. Puteikio teiginys: „Tai turiu faktą. Panoramos yra vyr. redaktorius Matonis. Štai šita įstaigėlė prekiauja poveikiu, pardavinėja eterį ir reportažus korporacijoms. Faktas. Ir dangsto LRT Taryba šitą biznį. Jo, faktas konkretus gerbiamas Matoni, jūs visai negerbiamas, jūs esate sukčius, kuris prekiaujate poveikiu. O jūs Tarybos pirmininke, dangstote šitą (...) schemą“.

Taip parlamentaras kalbėjo šiemet sausį televizijoje transliuotoje laidoje „Nuoga tiesa“.

Anot teismo, šie teiginiai pažeidžia dalykinę reputaciją ir žemina A. Matonio garbę bei orumą, taip pat menkina LRT dalykinę reputaciją.

Klaipėdos apylinkės teismas konstatavo, kad N. Puteikis išsakė ne nuomonę, o teiginį, kuris turėtų būti suprantamas kaip neginčytinas faktas.

„Pats atsakovas kelis kartus pakartojo: „faktas konkretus“, – rašoma teismo sprendime.

Anot jo, Seimo narys nepagrįstai apkaltino A. Matonį ir LRT padarius nusikaltimus.

„Terminai „prekyba poveikiu“, „sukčiavimas“ suprantami kaip nusikalstamos veikos, atsakovo kaltinimai ieškovams dėl jų padarymo yra nepagrįsti“, – teigiama sprendime.

LRT ir A. Matonis prašė neatitinkančiais tikrovės pripažinti ir kitur išsakytus N. Puteikio teiginus, pavyzdžiui, kad „LRT yra tapusi politinių ir ekonominių užsakymų stalu“, tačiau teismas su tuo nesutiko.

N. Puteikis įpareigotas per 14 dienų nuo sprendimo įsiteisėjimo dienos paneigti tikrovės neatitinkantį teiginį. Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
to jonai.tu negeri,tu žolytę trauki.

laiko klausimas

laiko klausimas portretas
Man atrodo, kad tik laiko klausimas kada N.Puteikio teiginiai pasirodys buvę gryna tiesa. Matonių klano veikla - viena iš didesnių Lietuvos problemų.

Rega

Rega portretas
Aišku,jei Puteikiui priimtinos RAUDONOSIOS RŪTOS janutienos laidos,jos nusišnekėjimai,tai nestebina jo požiūris į labai kultūringas,objektyvias A.Matonio laidas.Taigi skaitant komentarus,ginančius Puteikį,pagal rašančiųjų kultūrą nesistebi,kad tai būtent janutienos gerbėjai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių