Švietimo ministras su profesinėmis sąjungomis tęs derybas dėl algų mokytojams kėlimo

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas penktadienį tęs derybas su profesinių sąjungų atstovais dėl algų mokytojams kėlimo.

G. Jakštas antradienį per derybas profesinėms sąjungoms pasiūlė atlyginimus pedagogams kitąmet kelti 20,5 procento: nuo sausio – 6 proc., o likusią dalį pridėti rugsėjį. Profsąjungų atstovai su tuo nesutinka, jie reikalauja nuo naujų metų darbo užmokestį didinti svariau.

Ministras anksčiau teigė, kad mokytojų algoms didinti kitais metais papildomai reikės apie 300 mln. eurų, o proporcijų keitimas papildomai didinant atlyginimus nors 1 proc. nuo sausio biudžetui kainuotų apie 10 mln. eurų.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, vadovaujama Andriaus Navicko, praėjusį penktadienį surengė įspėjamąjį streiką, o rugsėjo 29 dieną planuoja pradėti tikrąjį streiką.

Ši profsąjunga siekia, kad mokytojų algos augtų 56 procentais.

Streiko galimybės neatmeta ir kita – Lietuvos švietimo ir mokslo – profesinė sąjunga. Jos vadovas Egidijus Milešinas tvirtina, kad ministerijos siūlomas atlyginimų augimas netenkina, anot jo, pedagogų alga nuo sausio turi didėti ne mažiau kaip 10 procentų.

G. Jakštas antradienį su profsąjungomis sutarė dėl klasių mažinimo nuo kitų metų rugsėjo, paskelbė, jog iki metų pabaigos bus atlikta mokytojų darbo krūvio analizė.

Vyriausybė yra įsipareigojusi, kad kitąmet pedagogų atlyginimai turi pasiekti 130 proc. šalies atlyginimų vidurkio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių