Sumaištis byloje: siekdamas išvengti atsakomybės G. Steponavičius bendradarbiavo su teisėsauga?

  • Teksto dydis:

Baigiamojoje kalboje iš visų kaltinamųjų Gintarui Steponavičiui prokuroras Justas Laucius pasiūlė švelniausią bausmę – beveik 7 tūkst. eurų baudą ir uždrausti eiti vadovaujančias pareigas viešajame ir privačiajame sektoriuose septynerius metus, informuoja LNK.

Tačiau likusius bylos dalyvius nustebino kitas prokuroro pareiškimas apie G. Steponavičių. „Jis nurodė, kad šio asmens parodymais buvo padėta atskleisti nusikalstamą veiką. Prisidėjo prie to“, – teigė advokatas Giedrius Danėlius.

Apie savo galimą bendradarbiavimą su prokuroru G. Steponavičius nešneka. „Nekomentuosiu“, – tarstelėjo jis.

Tačiau buvęs G. Steponavičiaus bendražygis Artūras Zuokas nenustebtų, jeigu siekdamas išvengti atsakomybės, šis su teisėsauga būtų bendradarbiavęs. „Tuo metu, kada vyko tyrimas, Gintaras Steponavičius ėjo pas tyrėjus be advokato ir kelias dienas iš eilės. Tai rodo, kad jis padėjo tirti šią bylą ir atskleisti galimus pažeidimus, siekdamas švelnesnės bausmės“, – situaciją komentavo A. Zuokas.

Eligijus Masiulis ir Gintaras Steponavičius prieš daugiau nei penkiolika metų kartu įsteigė Liberalų sąjūdį ir neišskiriami bendražygiai buvo iki pat pasitraukimo iš politikos.

Kiršinanti, skaldanti taktika. Aš tikrai neįtariu Gintaro Steponavičiaus kokiais nors įdavinėjimais, tuo labiau, kad čia nebuvo, ką įdavinėti.

Ar buvusio kolegos galėjo būti išduotas, E. Masiulis nekomentuoja. Tačiau buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas prokuroro pareiškimais apie G. Steponavičiaus bendradarbiavimą netiki. Beje, Liberalų sąjūdžiui prokuroras siūlo daugiau kaip pusės milijono eurų baudą. „Kiršinanti, skaldanti taktika. Aš tikrai neįtariu Gintaro Steponavičiaus kokiais nors įdavinėjimais, tuo labiau, kad čia nebuvo, ką įdavinėti. Ir dar kartą pasakysiu – nežinau, kaip kiti, Liberalų sąjūdis bendradarbiavo taip pat. Ar tai reiškia įdavinėjimą? Ne“, – kalbėjo E. Gentvilas.

„Mano nuomone, tai yra šioks toks bandymas šiek tiek pažeminti proceso dalyvius, šiek tiek pasityčioti iš jo“, – teigė advokatas G. Danėlius.

Teisme G. Steponavičius savo kaltės nepripažino, apie kitus kaltinamuosius jokių parodymų nedavė. „Objektyviai kažkokių bendradarbiavimo aplinkybių kaip ir nėra, viena vertus. O kita vertus, tai ta aplinkybė švelninanti, kuri aprašyta Baudžiamajame kodekse, ji skamba, kad nuoširdus prisipažinimas, gailėjimasis ir padėjimas atskleisti veiką. Tai kiek dalyvavome teismo procese, G. Steponavičius niekada nepripažino kaltu, kad padaręs kokią nors veiką“, – situaciją komentavo G. Danėlius.

Politinės korupcijos byloje baigiamąsias kalbas sakys gynyba. Teismo sprendimo tikimasi pavasarį.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
papasakokit o kodėl tiek mažai baudos , juk gavo finansinės naudos iš algos ir iš kyšių , gavus pelną baodos atrodo juokingos ir nepamokančios

Anonimas

Anonimas portretas
Gelbsti savo kaili Steponavicius. Siaubas , tiek metu praejo,o byla dar nebaigta. Koks paprastas biednas zmogelis jau seniai tupetu cypej, o sitie pilni aroganzijos veikejai, vaiksto iskele galvas ir apsimeta aukomis. Slykstu i juos ziureti. Sukciu sukciai. Tikiuosi gaus ko nusipelne, ne s kitaip Lietuvos teises auga zmones nusivils dar labiau.

liberalas STEPONAVIČIUS ne tik v a g i s , bet ir

liberalas STEPONAVIČIUS ne tik v a g i s , bet ir portretas
s u k č i u s su teisininko diplomu - jo laikysena visada buvo savanaudiška, todėl nėra ko n u s t e b t i. kai pats save gelbėdamas-s k a n d i n a MASIULĮ , kuris visvien neišsisuks su " paskolos" k o r t a .
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių