Sudaryta strateginė premjerės darbotvarkė: išskyrė penkis svarbiausius darbus

  • Teksto dydis:

Sudaryta strateginė premjerės Ingridos Šimonytės darbotvarkė, apimanti svarbiausias planuojamas Vyriausybės reformas ir darbus, tarp jų – valstybės tarnybos pertvarka, švietimo srities iniciatyvos.

Kaip pranešė Vyriausybės kanceliarija, Ministro pirmininko strateginių projektų portfelis sudarytas remiantis Vyriausybės programos prioritetais.

Ši strateginė darbotvarkė apims Vyriausybės kadencijos reformas, viešojo valdymo, švietimo ir strateginės infrastruktūros strateginius darbus, taip skaitmeninę transformaciją, žaliąjį kursą ir atskirties mažinimą (įskaitant regionų plėtrą) įgyvendinančius strateginius ministrų darbus arba projektų programas. Taip pat įtraukti ministrų strateginiai darbai (projektai), kurių parengimas, įgyvendinimas ir projektinio valdymo stebėsena vyks ministerijos lygiu.

Tarp penkių strateginių premjerės darbų – valstybės tarnybos pertvarka, pažangos programa „Tūkstantmečio mokyklos“, EDtech skaitmeninė švietimo transformacija, inovacijų ekosistemų mokslo centruose, inovacijų agentūros ir misijomis grįstų mokslo ir verslo inovacijų programų sukūrimas bei ilgalaikės priežiūros paslaugų teikimo modelio sukūrimas.

Reformoms būtinų projektų įgyvendinimo apmatus planuojama parengti ir pateikti Vyriausybei svarstyti iki gegužės 31-osios.

Į strateginių darbų portfelį taip pat įtrauktas įsipareigojimas parengti Valstybės pažangos strategiją „Lietuva 2050“ ir šie septyni  viešojo valdymo, švietimo ir strateginės infrastruktūros projektai: funkcijų peržiūra ir optimalus institucijų tinklas (viešojo valdymo sistema), viešosios ir administracinės paslaugos (įskaitant jų kokybės užtikrinimą regionuose), į strateginius tikslus orientuotas valdžios sektoriaus finansų planavimas, tvari kultūros ir švietimo sąveika (kultūros ir kūrybiškumo įtraukimas į švietimą). Taip pat – veiksminga atsparumo grėsmėms didinimo, krizių ir ekstremaliųjų situacijų valdymo sistema, saugi elektros energetikos sistema (elektros energetikos sistemos sinchronizavimas su Vakarais ir Astravo atominės elektrinės blokada) bei strateginių geležinkelio ir kelių transporto jungčių plėtra.

Ministrų darbams taip pat priskirti skaitmeninės transformacijos, žaliojo kurso bei regionų plėtros tikslus įgyvendinantys projektai –  e.vyriausybės atvirų duomenų sukūrimas, kultūros, socialinės apsaugos, sveikatos ir kitų sistemų skaitmenizavimas, regionų investicinio potencialo ir patrauklumo didinimas ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Kodėl nėra mažiausių pensijų išmoka 28 eu nuo liepos 1 d.? Vyriausybės pažadas prieš rinkimus.

ekonomistas

ekonomistas portretas
Užjaučiu Ingridą, sunku jai bus su ponu prezidentu rasti bendrą kalbą. O kaip rinkiminėje kovoje girdėjosi kalbų , kad konkurentai rinkimuose vienas būtų prezidentas, o kitas premjeru. Tarsi vienas kitam ir negadino nervų. O dabar jau pirmais metais apie antrą kadenciją galvojant viską daro ,kad kitą sumenkintų, pažemintų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių