Šokinėjęs P. Gražulis – išteisintas: keista, kad pirmą kartą esu nekaltas

Per protesto akciją prieš karantino ribojimus šokinėjęs Seimo narys Petras Gražulis Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išteisintas, bet jam ir kitiems politikams  ateityje rekomenduota nedalyvauti privačių įmonių reklaminėse akcijose.

Toks sprendimas trečiadienį vykusiame šios komisijos posėdyje priimtas bendru sutarimu.

„Komisija nustatė, kad P. Gražulis nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso, bet  rekomendavo jam vengti visokiausių akcijų, susijusių su privačių įmonių reklamavimu. Išvadų rengėjai  nustatė, kad tai buvo lyg ir protesto akcija ir jis pasirinko tokią formą – šokį. Atlygio jis negavo, tai buvo protestas prieš uždarytos sporto klubus“, – Eltai sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

Išvadų projektą dėl  P. Gražulio rengė Seimo narys liberalas Andrius Bagdonas ir „darbietis“ Viktoras Fiodorovas.

Pats P. Gražulis netgi nustebo, kad jį etikos sargai išteisino. „Keista, kad pirmą kartą esu nekaltas, nors visada būdavau kaltas. Etikos sargai sako, kad šokinėt galiu, bet negaliu vartoti kai kurių žodžių. Bet kaip iš dainos žodžius išimti? Žodžių iš dainos gi neišmesi“,–  Eltai sakė P. Gražulis.

Primename, kad P. Gražulis su grupele žmonių, apsiavusių šuoliavimo batais, šoko skambant kūriniui „Kas nešokinės“, kuriame nepagarbiai minimi homoseksualūs asmenys.

Ši akcija visuomenėje sukėlė šaršalą ne tik dėl galimų karantino reikalavimų pažeidimų, bet ir dėl pasirinktoje dainoje skambančio žodžio „p*deras“.

Anksčiau P. Gražulis portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė, kad dainos pasirinkime nieko blogo neįžvelgė ir homoseksualams negailėjo aštrios kritikos. Kaip portalo žurnalistams teigė politikas, jis norėjo padėti klubui atkreipti valdžios dėmesį į dėl karantino nukentėjusį sporto sektorių. „Mane pakvietė, kadangi jie organizavo protesto akciją, nes sporto klubai yra uždaryti, o kaip žinote, liaudyje yra net patarlė „sportas – sveikata“. Ir judėjimas yra sveikata. Jie nuomoja patalpas, moka mokesčius, bet negali vykdyti veiklos. Tai jie suorganizavo tokią linksmą protesto akciją, kad atkreiptų Vyriausybės dėmesį. Manau, kad šis sprendimas tikrai nelogiškas. Kai buvo sprendimas, kad miške reikėjo kaukę nešioti ir panašiai, o dabar nereikia. Tai aš manau, kad atšauks ir šitą sprendimą greitu laiku Vyriausybė. Sutikau gal iš trečio karto“, – teigė politikas. „Kai pakvietė, sako: „Tu gali pastovėti šalia, mes pašokinėsime ir padainuosime“. Kai tą dainą pradėjo dainuoti, aš sakau: „Geriau užsimušiu, duokite ir man tuos batus ir šokinėsiu, nes paskui mane palaikys tuo p*deriu, jeigu nešokinėsiu“, – kalbėjo P. Gražulis.

Paklaustas, kaip vertina akcijos organizatorių pasirinktą skandalingą dainą, politikas teigė nevartotinų žodžių kūrinyje neįžvelgęs. „O koks ten keiksmažodis? Negirdėjau aš ten“, – tvirtino politikas. Žurnalistei pridūrus, kad daina yra nukreipta prieš homoseksualus, P. Gražulis minėtiems asmenims negailėjo kritikos strėlių. „Nu tai labai gerai. Tai čia yra socialinis blogis homoseksualizmas. Bet ten man atrodo daugiau prieš p*derastus, nes p*derastai gal vaikus tvirkina, aš kiek žinau. Daug tų seksualinių iškrypimų, aš jų visų nežinau. Bet man atrodo, kad p*derastija yra vaikų tvirkinimas. Ar ne taip?“ – klausė politikas.

P. Gražulis pridūrė nebijantis sulaukti ir kritikos dėl šokio, skambant skandalingai dainai. „Tegul kritikuoja mane visi homoseksualai. Kuo daugiau kritikuos, tuo geriau“, – tarstelėjo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
Is dainos zodziu neismesi ,,Kas nesokines, kas nesokines, Kas nesokines tas pi_deras."

...

... portretas
po slapyvardziais "0" ir "xc cx xc" simonka slepiasi!!!

Lauris

Lauris  portretas
Simonko eik rurinti savo Raskeviciu su iskrypusiu protu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių