Socialdemokratai į opozicinius darinius nesijungs: per mažai „neprisišiukšlinusių“ kitose frakcijose

Seimo socialdemokratai sako, kad po opozicijos gretose situaciją sujaukusio „valstiečių“ frakcijos skilimo vis dar neturi planų jungtis į koalicinius valdantiesiems oponuojančių politinių jėgų darinius. Socialdemokratų frakcijos seniūno Algirdo Syso teigimu, tam, kad socialdemokratai galėtų jungtis į formalizuotą bendradarbiavimą su kitomis opozicinėmis jėgomis tiesiog nepakanka kitose frakcijose parlamentarų, kurie nebūtų „prisišiukšlinę“.

„Mūsų politinė taryba priėmė aiškų sprendimą, kad mes toliau dirbame kaip konstruktyvi opozicija, bet nesijungdama į jokius papildomus opozicinius junginius. Esmė visų tų junginių yra turėti kažkokį laikotarpį opozicijos lyderio postą ir Vyriausybės valandoje du klausimai iš opozicijos lyderio. Daugiau ten jokių didesnių privilegijų... Žinoma, opozicijos lyderis įtraukiamas į Seimo valdybą... Bet mes šiuo atveju nematome reikiamo skaičiaus (kitų – ELTA) frakcijų narių, kurie nebūtų „prisišiukšlinę“, – Seime antradienį žurnalistams sakė Socialdemokratų frakcijos seniūnas.

„Raudonų linijų mes nebrėžiame, bet turbūt kiekvienoje frakcijoje yra žmonių, kurie pasisako tomis vertybėmis, kurias mes savo programoje, savo darbuose vertiname. Mes nesuprantame, kaip galima su tokiais žmonėmis dirbti“, – sakė politikas ir priminė, kad iš esmės lieka galioti prieš metus priimta socialdemokratų laikysena nesijungti į opozicinę koaliciją. Tuomet ją sudarė ir opozicijos lyderį paskelbė Seimo „darbiečiai“ ir „valstiečiai“.

„Mes nekeitėme tarybos sprendimo, galioja senasis sprendimas, nes prieš metus buvo priimtas toks sprendimas, kad mes nesijungiame“, – teigė A. Sysas.

ELTA primena, kad opozicijos gretose situacija pasikeitė, kai trečdalis „valstiečių“ frakcijos narių su ekspremjeru Sauliumi Skverneliu priešakyje paliko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją. Dėl to Seimas nuo rudens sesijos lieka be opozicijos lyderio. Šias pareigas pavasario sesijos metu ėjo naujos Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnu tapęs S. Skvernelis.

Savo ruožtu Darbo partijos taryba priėmė sprendimą neiti į opozicinę koaliciją su Regionų frakcija. Apie tai antradienį Seime žurnalistams pranešė „darbietis“ Vytautas Gapšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimelis

Klausimelis portretas
Dar ne pensijoje? Ir vis dar laisveje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių