Socialdemokratai: gynybai turi būti skiriama ne mažiau kaip 3,5 proc. BVP

  • Teksto dydis:

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) teigia, kad atsižvelgiant į Rusijos imperinę politiką Lietuvos gynybai turi būti skiriama ne mažiau kaip 3,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Tai sakoma šeštadienį per partijos suvažiavimą Vilniuje priimtoje rezoliucijoje.

„Reikia inicijuoti diskusiją dėl nemažiau negu 3,5 proc. BVP gynybai, ir tam reikės imtis to, ko vengė, deja, daugelis vyriausybių – reikalingų viešųjų finansų pertvarkymo priemonių, užtikrinančių socialiai teisingą ir tvarų biudžeto pajamų didinimą“, – pristatydama rezoliuciją sakė LSDP Krašto apsaugos komiteto pirmininkė, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Dovilė Šakalienė.

Šiuo metu Lietuva krašto apsaugai skiria 2,52 proc. BVP.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas šią savaitę per Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdį sakė, kad jau formuojamas kitų metų valstybės biudžeto projektas ir jame numatoma išlaikyti tą patį BVP dydį gynybai.

D. Šakalienė šeštadienį taip pat teigė, kad per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje būtina pakviesti Ukrainą tapti NATO nare, nes tai yra strateginis sprendimas, siekiant taikos Ukrainoje ir Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FUCK

FUCK portretas
kam skirti,nieko nerA IR NEBUS

to cha cha cha

to cha cha cha portretas
Matote,tas nuolatinis čia Kutūzovas(vištgaidis) jau Kijevą paėmė per 3 d.dabar apie Lietuvos paėmimą svajoja...pasikeisk pampersus

to 4

to 4 portretas
Pmiršai parašyti,,ir į ruZijos glėbį''...MES TO NENORIME IR NIEKADA NENORĖSIME
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių