Socialdemokratai apie Sąjūdį prieš Astravą: tai – konservatorių rinkimų akcija

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) laikosi nuomonės, kad įkurtas Sąjūdis prieš Astravo atominę elektrinę tėra konservatorių projektas, kuriuo bandoma telkti savo elektoratą prieš rudenį vyksiančius Seimo rinkimus.

Kaip Eltai sakė partijos komunikacijos vadovas Justinas Argustas, socialdemokratai suburto darinio veikloje nedalyvaus.

„Tai konservatorių rinkiminė akcija, jie tradiciškai siekia mobilizuoti savo rinkėjus su šūkiu „Lietuva pavojuje“. Jei tai būtų daroma atominės statybų pradžioje – 2009-2010 m., dar būtų galima suprasti, bet tuo metu konservatorių Vyriausybė dėmesio vertų pastangų stabdant atominės statybas nerodė. Netgi priešingai, tuometis premjeras abejojo, ar ta atominė bus. Socialdemokratai šiuo klausimu yra suformulavę poziciją ir kitų politinių jėgų rinkimų projektuose nedalyvaus“, – teigė J. Argustas.

Jis taip pat pridūrė, kad socialdemokratams nėra priimtina konservatorių kritika prezidentui Gitanui Nausėdai dėl artimesnio dialogo su Baltarusija.

Tai konservatorių rinkiminė akcija, jie tradiciškai siekia mobilizuoti savo rinkėjus su šūkiu „Lietuva pavojuje“.

„Čia partijos pozicija labai aiški – konservatorių vykdyta uždara užsienio politika neatnešė Lietuvai naudos – kaip tik tuo laikotarpiu Lietuvos pašonėje ir kilo Astravo atominė, tai jei būtų bendraujama glaudžiau, ta elektrinė galbūt stovėtų kitur. Lietuvos interesas yra žinoti, kas dedasi šalia sostinės, kuri patenka į atominės evakuacijos zoną ir aklas Baltarusijos ignoravimas prie šio tikslo niekaip neprisideda“, – pabrėžė LSDP komunikacijos vadovas.

ELTA primena, kad šeštadienį Seime surengtas pirmasis Sąjūdžio prieš Astravo atominę elektrinę suvažiavimas. Antiastravinio Sąjūdžio garbės pirmininku tapo vienas iš judėjimo iniciatorių – profesorius Vytautas Landsbergis. Tarp organizacijos steigėjų taip pat yra europarlamentaras Petras Auštrevičius, Seimo nariai Žygimantas Pavilionis ir Virgilijus Poderys, signataras Raimundas Lopata, LiJOT prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas, žurnalistas Eduardas Eigirdas, Lietuvos žaliųjų partijos atstovas Mečys Laurinkus, verslininkas Vidmantas Janulevičius, buvęs užsienio reikalų ministras, diplomatas Petras Vaitiekūnas ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonės sako

Žmonės sako portretas
Žvelkite plačiau ir giliau.Tai ne tik rinkiminis šou ar akcija.Tai geras,strateginis šachmatinis ėjimas,kuriuo užtikrinamas "nukenksmintos ir deaktyvuotos"elektros energijos ,pagamintos BAE,tiekimas į Lietuvą per "pateptųjų"sukurtus ir jau pilnai paruoštus tinklus Europoje.

Laima Uzkurniene

Laima Uzkurniene portretas
Skaitau komentarus ir negaliu suprasti, kas per debilai juos raso? Lig ir pagavau socialdemokratu mintis( jeigu ten tikrai ju mintys , o ne tu paciu debilu,,,kurie bijo prisipazinti, kas jie tokie ir prisistatyti kad jie zmones) Neisivaizduoju tikru zmoniu, kurie setu tokia bukumo - neapykantos sekla pries sajudzio - Lietuvos nepriklausomybes architektu: Landsbergio, Sabucio, Stankeviciaus, Motiekos, ir visu kitu Lietuvos patriotu isrinktu nuo sajudzio, darbus ir kodel jie raso visokiu anonimu onuciu, jonu, rasu ir ktokiu vardais? Jeigu zmogus nori isreiksti savo nuomone, jis gali(jeigu moka mastyti tai ir pasiraso, kas jis toks nebijodamas). o jus visi troliai- kremlinukai neterskit interneto puslapiu Jums iki Landsbergio mastymo ir darbu kaip iki menulio. Be reikalo stengiates, Lietuva puikiai supranta kas vagys, o kas Lietuvos Sazine!!!

Gerai

Gerai portretas
Konservai gali laimeti tik kai kažkas yra negerai. Su dvratuku pasivažineti ar kokia imone prakalti su priemoka tai čia pas ožiuku norma.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių