„Socialdarbiečiai“ pristatė kandidatų sąrašą: tikisi 15 vietų Seime

Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP), paviešinusi savo sąrašą parlamento rinkimuose, kelia ambicijas gauti 15 mandatų Seime ir turėti įtaką formuojant koaliciją. „Socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas premjeru matytų užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių.

„Noriu informuoti, kad aš pasiūliau L. Linkevičiui vesti sąrašą, jis jaunesnis, populiaresnis, visi taip daro, solidesnis... Sąrašas yra toks, kad visi, kurie yra, visi gali iškarto dirbti parlamente“, – antradienį spaudos konferencijoje teigė LSDDP pirmininkas G. Kirkilas.

Politikas teigia, kad L. Linkevičių matytų ir premjeru.

„Premjeras – L. Linkevičius, jis sąrašo lyderis, manau, kad tai normalu“, – akcentavo jis.

G. Kirkilas taip pat mano, kad partija po artėjančių Seimo rinkimų parlamente turės 15 narių frakciją, bus valdančiosios koalicijos dalis.

„Aš manau, kad turėsime 15 narių frakciją, kuri, be jokios abejonės, turės įtaką formuojant koaliciją“, – sakė G. Kirkilas.

LSDDP lyderis atkreipia dėmesį, kad visi partijos rinkimų sąrašo viršuje esantys asmenys turi darbo patirties Vyriausybėje, Seime ar savivaldybės lygmeniu.

„Pasiūlėme dabar esamus ministrus, tuos, kurie jau anksčiau dirbo ir parlamente, ir Europos Parlamente, ir kitur. Nėra nei vieno žmogaus, kuris nėra paragavęs ar parlamentaro, ar savivaldybės mero, ar ministro duonos, kuri jiems yra visiškai aiški“, – patikino jis.

Aš manau, kad turėsime 15 narių frakciją, kuri, be jokios abejonės, turės įtaką formuojant koaliciją.

Pilaitės-Karoliniškių vienmandatėje apygardoje, kurioje savo kandidatūrą kelia premjeras Saulius Skvernelis, LSDDP partija savo kandidato nekels, nes, pasak partijos pirmininko, „socialdarbiečiai“ rems ministrą pirmininką. LSDDP teigia taip pat remiantys ir Kretingoje „valstiečių“ iškeltą Antaną Vinkų. G. Kirkilo teigimu, greičiausia tik šiose keliose apygardose „socialdarbiečiai“ neturės savo kandidatų. Sąraše iš viso – 138 pavardės.

„Socialdarbiečių“ sąrašą į rinkimus ves užsienio reikalų ministras L. Linkevičius, kandidatuojantis Pasaulio lietuvių vienmandatėje apygardoje, antruoju numeriu sąraše įrašytas partijos pirmininkas G. Kirkilas, kandidatūrą iškėlęs Fabijoniškių vienmandatėje. Trečioji pozicija atiteko partijos pirmininko pavaduotojui, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkui Juozui Bernatoniui, ketvirtoji – buvusiam europarlamentarui Zigmantui Balčiui, penktoji – LSDDP frakcijos Seime seniūno pavaduotojui Vytautui Kamblevičiui.

Šeštą vietą užimanti Seimo narė Irena Šiaulienė kandidatuos Baltijos vienmandatėje apygardoje, septintoje sąrašo vietoje esantis ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius – Jonavos vienmandatėje apygardoje, aštuntoje vietoje esantis žemės ūkio ministras Andrius Palionis – Dainavos, devintasis sąraše buvęs Seimo narys Kęstutis Daukšys kandidatuos Trakų-Vievio apygardoje, dešimtasis Jonas Pinskus – Dainavos vienmandatėje apygardoje.

Toliau rikiuojasi Dainoras Bradauskas, kuris kandidatuos Kaišiadorių-Elektrėnų vienmandatėje apygardoje, Andrius Šedžius – Šiaulių krašto, Algimantas Matulevičius – Pašilaičių, Inga Molevaitė – Karšuvos, Kęstutis Tubis – Deltuvos šiaurinė, Ritas Vaiginas – Sėlos vakarinė, Vadas Tutkus – Žirmūnų, Zenonas Vaigauskas – Senamiesčio-Žvėryno, Petras Narkevičius – Nevėžio, Antanas Valys – Gargždų ir t.t.

ELTA primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos posėdyje nuspręsta, jog LVŽS nutraukia susitarimą su Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) dėl bendrų kandidatų kėlimo. Toks sprendimas priimtas išsiskyrus nuomonėms balsuojant dėl esminių vertybinių, LVŽS programines nuostatas įgyvendinančių, įstatymų priėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
APIE KOKIAS PENSIJAS JU SEKANTIS REISAS NE I SEIMA O I KALIUZE TEGUL DAR PASIIMA KARTU PAULAUSKA ŽEMAITAITI ZUOKA MASIULIOKA LANSBERGIUKA

Gal šįkart neišdegs?

Gal šįkart neišdegs? portretas
AMB gvardija dar nemari - juos sunku atplėšti nuo valdžios lovio. Įpratę būti liaudies išlaikytiniai, kad ir labai jau praretėję...

Anonimas

Anonimas portretas
Uztenka tiems bebram ten jau sedet ne seimas o seneliu preglauda Kirkilui tokiam kaip Salakakinui ir Sisui ir zidelui Zingerui jiems laikas jau eiti pailseti :-)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių