Skubiai partijos tarybą sušaukti siekiantys konservatoriai surinko trečdalį reikiamų balsų

Skubiai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybą sušaukti siekiantys Vilniaus Naujamiesčio skyriaus konservatoriai kol kas surinko apie trečdalį reikiamų balsų.

„Renkam parašus. Turime keliasdešimt parašų. Nenoriu tikslaus skaičiaus sakyti ir nesakysiu“, – BNS penktadienį sakė skyriaus Edmundas Jakubauskas.

TS-LKD tarybą sudaro apie 190 narių. Jos posėdžius gali šaukti partijos pirmininkas, partijos prezidiumas arba trečdalis tarybos narių. TS-LKD pirmininkas ir prezidiumo vadovas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį dalyvauja Baltijos jūros valstybių tarybos sesijoje Vokietijoje, su juo BNS nepavyko susisiekti.

E. Jakubauskas vylėsi, kad parašai bus renkami „žymiai greičiau“, tačiau dalis tarybos narių nusprendė atsiklausti nuomonės savo skyriuose.

„Man tas irgi patinka, nes prasideda diskusijos. O tai yra mano pagrindinis siekis, kad partija kalbėtųsi, o vadovybė klausytųsi“, – teigė konservatorius.

Pagrindinis klausimas planuojamoje tarybos darbotvarkėje – premjerės Ingridos Šimonytės ir G. Landsbergio laiškas partiečiams, kuriame teigiama, jog neskaidrių savivaldos išmokų sukeltos politinės krizės akivaizdoje nėra objektyvaus arbitro, todėl norint tęsti Vyriausybės ir Seimo darbus reikalingas „naujas pasitikėjimo mandatas“.

„Aš suprantu, kad darbas Vyriausybėje yra labai imlus laikui ir protams, bet jie turi pradėti bendrauti intensyviau su skyriais“, – teigė Vilniaus Naujamiesčio skyriaus vadovas.

TS-LKD vadovybė siekia inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus, šalyje tebesitęsiant politinei krizei dėl neskaidraus dalies savivaldybių tarybų narių išmokų panaudojimo.

G. Landsbergis yra sakęs, kad tarybose anksčiau dirbo daugiau nei trečdalis dabartinių parlamentarų, o į klausimus dėl išlaidų skaidrumo turi atsakyti ir dalis Seimo politikų, kompensavę išlaidas per COVID-19 pandemijos ribojimus, taip pat ir šalies vadovas Gitanas Nausėda, neatsakęs į klausimus dėl skolų, susidariusių per prezidento rinkimus, padengimo.

Dėl šios situacijos pasiaiškinti turėjo ir Kauno miesto tarybos nare buvusi švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė, kuri galiausiai nusprendė trauktis iš užimamų pareigų. Klausimų dėl naudotų išmokų sulaukė ir Kauno taryboje dirbę finansų bei kultūros ministrai Gintarė Skaistė ir Simonas Kairys.

E. Jakubausko teigimu, kitą savaitę, pirmadienį, į posėdį renkasi partijos prezidiumas. Jis taip pat gali inicijuoti tarybos posėdį. Politikas teigė nežinantis, ar prezidiumas priims tokį sprendimą.

„Nemačiau darbotvarkės. (...) Aš turiu savo veiklą ir tą veiklą darau, jei prezidiumas nuspręs rengti tarybos posėdį – gerai, jei nenuspręs – mes toliau dirbam savo darbą“, – sakė konservatorius.

Premjerė I. Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, atsistatydins. Tai reikštų ir visos Vyriausybės atsistatydinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
turbut tai ir yra nuo berijos andropovo laiku nkvd kgb uzsikonservavusios saikos likuciai uz kuriuos joks valstietis tuo labiau /runkelis/i ta puse dargi nepazvelgs nes tai sovietrelikto atmatos sionsatanystu palaikomos ,..

Šifruotojas

Šifruotojas portretas
TS LKD - Tarybų Sąjungos Lietuvos Kagebistų Draugija.

kaip ir kuriantis Sąjūdžiui

kaip ir kuriantis Sąjūdžiui portretas
Kiti du trečdaliai suka uodegas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių