Siūlo paprastinti užsienyje gyvenančių rinkėjų elektroninę registraciją

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius paragino padaryti viską, kas yra įmanoma, kad dėl COVID-19 viruso pandemijos pakitusi situacija bei pertekliniai administraciniai barjerai nesutrukdytų užsienyje gyvenantiems Lietuvos piliečiams balsuoti artėjančiuose Seimo rinkimuose.

Pasiūlymus, kurie ne kartą išsakyti ir Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovų, ministras raštu išdėstė Vyriausios rinkimų komisijos pirmininkei.

„Elektroninės registracijos supaprastinimas būtų esminis palengvinimas, leidžiantis rinkėjams koncentruotis į domėjimąsi kandidatais ir jų idėjomis, o ne registracijos formos pildymą, iš naujo kartojant jau pateiktą informaciją valstybės institucijoms", - teigė L. Linkevičius.

Vyriausiajai rinkimų komisijai siūloma supaprastinti registracijos dalyvauti rinkimuose procesą, atsisakant perteklinio reikalavimo prieš kiekvienus rinkimus piliečiams pildyti internetinės registracijos anketas.

Siūloma nustatyti, kad prieš artėjančius Seimo rinkimus užsienyje gyvenantys ir praėjusiuose Prezidento rinkimuose balsavę piliečiai gautų elektroninį laišką, kuriame būtų prašoma tik patvirtinti, ar nuo praėjusių rinkimų rinkėjo Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktas adresas nėra pakitęs. Elektroniniu paštu gavus tokį rinkėjo atsakymą jis būtų įtraukiamas į rinkėjų sąrašą. Rinkėjas tuo pačiu elektroniniu paštu taip pat informuotų, ar pakito jo pasirinktas balsavimo būdas.

Tokiu būdu iš naujo pildyti registracijos anketas turėtų tik tie rinkėjai, kurių duomenys nuo praėjusių rinkimų bus pasikeitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Žiurkes naikint reikia.

genocidas

genocidas portretas
rinkimai...rinkimai...o kada poliklinikas atidarys? nyksta tauta laukdama gydytoju pagalbos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių