Šiaulių meras sako palaikantis naują politinę partiją, bet jungtis neskubės

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, rinkimus laimėjęs su rinkimų komitetu, sako palaikantis naująją centro kairės Demokratų partiją „Vardan Lietuvos“ ir matytų galimybę bendradarbiauti nacionalinėje politikoje, bet savivaldoje išlaikys nepartinį statusą.

„Reikėtų atskirti du dalykus: savivaldą ir nacionalinę politiką. Savivaldos lygmeniu, esu įsitikinęs, kol kas geriau galėtų veikti nepartiniai žmonės – Šiaulių pavyzdys tą labai tiesiogiai rodo“, – BNS sakė Šiaulių meras.

„O nacionalinės politikos atveju – kodėl gi ne, jeigu žmonės mato, kuriasi, ieško išeičių, prie jų prisijungsime“, – kalbėjo A. Visockas.

Taip pat visuomeninį komitetą subūręs Druskininkų meras Ričardas Malinauskas teigia, kad kalbasi su įvairiomis politinėmis jėgomis ir bendradarbiavimo galimybių neatmeta, bet tvirtų sprendimų dar nėra priėmęs.

Su Kauno valdančiųjų „Vieningo Kauno“ atstovais BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Šiaulių meras jungtųsi nebent Seimo rinkimams

A. Visockas atkreipė dėmesį, kad Šiauliuose šiuo metu nėra stiprios kairiosios politinės jėgos, todėl šiai krypčiai atstovaujanti partija regione ateitį turėtų, juoba, kad tarp „Vardan Lietuvos“ steigėjų yra ir buvęs Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius, dirbęs su A. Visocku.

„Aš tikiuosi, kad Šiauliuose atsiras stipri partija – man nesvarbu jos pavadinimas, man svarbu, kad ji veiktų principo lygmeniu – būtų aukštesnės idėjos. Tos vietos kol kas jokiame partijos skyriuje su žiburiu nematau, tai, duok Dieve, gal šitas darinys, kuris atsiras, šiek tiek įneš vilties, kad partinė sistema irgi gali būti šiek tiek naudinga, pragmatiška, reikalinga savivaldos lygmeniu“, – kalbėjo meras.

O nacionalinės politikos atveju – kodėl gi ne, jeigu žmonės mato, kuriasi, ieško išeičių, prie jų prisijungsime.

Jis tvirtino, kad palaikytų bendražygių sprendimą jungtis prie šios politinės jėgos, bet pats to daryti anksčiau nei po savivaldos rinkimų 2023 metais neplanuoja, nenorėdamas nuvilti juo pasitikėjusių žmonių.

„Jeigu jūs manęs paklaustumėte, ar aš pritarčiau, kad žmonės stotų į partijas ar šitą partiją, tai pritarčiau. (...) O ar aš stosiu va dabar ir ar tapsiu tuo steigėju – aš esu savivaldoje, aš atėjau su nepriklausomais žmonėmis ir, visų pirma žodį turiu išlaikyti“, – sakė Šiaulių meras.

„Šita kadencija tikrai baigsis taip, kaip yra ir į kitus rinkimus aš tikiuosi niekas neuždraus komitetų, jie eis taip, kaip yra nepartiniai, bet, priartėjus Seimo rinkimams – Seimo rinkimai vėliau bus, tada galimi variantai, kodėl ne. Tegu ateina tas laikas“, – kalbėjo A. Visockas.

R. Malinauskas: vertiname visus variantus

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas teigė, kad apie galimą prisidėjimą prie steigiamos partijos kol kas nediskutuota.

„Dar jie patys ne taip seniai nebuvo apsisprendę, ar kažką tai jungs, antras dalykas, žiūrėsime, kokie ten nariai bus tos partijos, kokie atstovai dalyvaus veikloje“, – kalbėjo R. Malinauskas.

Visada gyvenime yra geriau, kai tu turi komandą ne tik vietoje, bet turi komandą ir sostinėje ar apie sostinę.

Socialdemokratų partijai priklausęs politikas sakė, kad bloga patirtis su buvusiais bendražygiais skatina atsargiai vertinti bet kokią narystę kituose politiniuose dariniuose.

Vis dėlto jis teigė nerimaujantis, kad esama valdančioji dauguma gali panaikinti tiesioginius merų rinkimus ir apsunkinti galimybę visuomeniniams komitetams dalyvauti savivaldos rinkimuose.

„Jeigu tą jie padarys, o ko gero padarys, manome visi, tai bus du variantai: arba patiems ką nors steigti, kas nebūtų problema – surinkti 2 tūkst. parašų, vietos reikšmės partiją padaryti, kad savivaldoje sudalyvautų, arba prie kažko jungtis. Visada gyvenime yra geriau, kai tu turi komandą ne tik vietoje, bet turi komandą ir sostinėje ar apie sostinę“, – sakė Druskininkų meras.

„Vienareikšmiai būtų teisingiau eiti su kuo nors komandoje, o jau su kuo eiti, reikia žiūrėti, kuri komanda yra verta, gali pasitikėti tavimi ir tu gali pasitikėti ja“, – pridūrė jis.

R. Malinausko teigimu, jo komitetas turi įvairių variantų ir pakankamai daug laiko, kad galėtų neskubėti su galutiniu sprendimu.

Demokratų partiją „Vardan Lietuvos“ steigiantys pirmadienį pranešė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją Seime palikę parlamentarai. Kvietimą jungtis į partiją pasirašė visi 13 frakcijos narių: buvęs premjeras Saulius Skvernelis, Vytautas Bakas, Rima Baškienė, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius, Linas Kukuraitis, Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus ir Tomas Tomilinas.

Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga: ekonominėje-socialinėje plotmėje laikysis kairės, o kalbant apie vertybiniu pagrindus bus „tautinių pažiūrų arba nacionalinės valstybės šalininkai“.

Steigiamąjį suvažiavimą naują partiją kuriantys politikai planuoja rengti kitų metų pradžioje. Lietuvoje įsteigti partijai reikia 2 tūkst. steigėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiauliuose \\\\\.../////

Šiauliuose  \\\\\...///// portretas
daugumai truputį...farik.Toks jau kraštas.Anomalija.

Aš ir mano ne tik nuomonė ,bet ir....

Aš ir mano ne tik nuomonė ,bet ir.... portretas
Mere, prieš palaikyma įsijunk 15 min . tyrimai apie Skvernelio šimtamilijoninius skolų nurašymus Lenkijos ,,Orlen Lietuva..Ir dar daug įvairių detalių. Gal tada praeis noras remti tą Skvernelį su visais jo.... Ir dar Vardan Lietuvos. Kaip dar jam ne gėda Lietuvos vardą minėti.. Visi komentarai apie tai dingsta ir,,Faceboo,, .Kas gali ištrinti svetimą komentarą. O pagaliau ir Skvernelis dingo iš ten su savo kompanija.. Įsijunkite ,,Googlę,,ir paskaitysite apie viską.O rašiau apie tokius teisuolius ir rašysiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių