„Šeimos gynimo maršo“ organizatoriams I. Šimonytė parašė laišką

Premjerė Ingrida Šimonytė sako atsakiusi „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriams, kurie jai iškėlė tam tikrus reikalavimus. Ji teigia parašiusi labai mandagų atsakymą. 

„Didysis šeimos gynimo maršas“ vyko gegužės 15 dieną, kai iš visos Lietuvos į Vingio parką sostinėje susirinko apie 10 tūkst. žmonių, siekiančių išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

Tuomet reikalauta Seime nesvarstyti Stambulo konvencijos ratifikavimo, neteikti svarstymui Partnerystės įstatymo projekto, nesvarstyti disponavimo mažu kiekiu narkotinių medžiagų dekriminalizavimo, išbraukti iš Seimo darbotvarkės Tautinių mažumų įstatymo projektą, „nedelsiant nutraukti prievartą prieš šeimas, prieš jų valią ir be laisvo apsisprendimo vykdant privalomą vaikų testavimą, atverti visas mokyklas kontaktiniam mokymui“.

Taip pat reikalauta, kad premjerė I.Šimonytė iki birželio 1 dienos atšauktų iš Vyriausybės teisingumo ministrę Eveliną Dobrovolską, sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę ir kt.

Jie man parašė laišką, aš jiems parašiau labai mandagų atsakymą, kuriame labai pasistengiau nuoširdžiai paminėti aplinkybes, dėl kurių jie tikrai klysta kaltindami Vyriausybės narius vienais ar kitais dalykais.

Antradienį viešėdama Varėnos pasienio ruože premjerė teigė sureagavusi į organizatorių reikalavimus. 

„Jie man parašė laišką, aš jiems parašiau labai mandagų atsakymą, kuriame labai pasistengiau nuoširdžiai paminėti aplinkybes, dėl kurių jie tikrai klysta kaltindami Vyriausybės narius vienais ar kitais dalykais“, – sakė premjerė.

Ji teigė, jog epidemiologinė situacija Lietuvoje pakankamai ženkliai pagerėjo, nuo ketvirtadienio liko vos keturios savivaldybės, kuriose situacija yra vis dar nepakankamai pagerėjusi, kad mokiniai galėtų grįžti į mokyklas be testavimo.

„Bet 56 savivaldybės jau yra tokios. Štai tokiu būdu, tiesiog mūsų pačių pastangomis – skiepijantis ir laikantis apribojimų ir saugumo reikalavimų –  padėtis pagerėjo tiek, kad tuos apribojimus galima buvo atšaukti. Kas ir buvo sakyta, kad tai priklauso ne nuo kažkokių reikalavimų ar nuo piktos valios. Tai priklauso nuo to, kokia objektyviai bus epidemiologinė padėtis. Gaila, kad tai atsitiko tik dabar. Jeigu mes būtume truputėlį uoliau laikęsi ir galbūt truputėlį mažiau dvejoję ir abejoję, tai tas galėjo atsitikti šiek tiek ir anksčiau“, – teigė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Prie Seimo vykstančioje akcijoje pažeidimų nefiksuota

Prie Seimo antradienio rytą prasidėjusioje protesto akcijoje Vilniaus policija pažeidimų kol kas neužfiksavo.

„Administracinių teisenų nėra pradėta, leidimai nebuvo reikalingi, nes pagal Susirinkimų įstatymą iki 15 žmonių gali būriuotis“, – BNS po pietų sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

„Jie laikosi atstumo, ne vienoje krūvoje būna, sulaikytų nėra, iš policijos pusės buvo du oficialūs įspėjimai dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pareigūnai budi, ragina nesibūriuoti ir laikytis saugaus atstumo“, – teigė ji

Antradienį prie Seimo grupelėmis iš viso buvo susirinkę apie 300–400 žmonių.

Anksčiau žmonės stovėjo Seimo automobilių stovėjimo aikštelėje, tačiau po pietų įsikūrė už jos ribų, ant pievos.

Susirinkusiems įrengti biotualetai, pastatyta keletas palapinių, atnešti keli sėdmaišiai.

Protestuotojai pasipuošę tautine atributika, rankose laiko valstybės vėliavas ir baltus balionus.

Iš ryto per garsiakalbius muzikantai grojo liaudišką muziką ir dainavo: „Bailiai, bailiai, seimūnai, bailiai“.

Akcijos dalyviai teigia keliantys tuos pačius reikalavimus kaip ir prieš mėnesį vykusiame „Didžiajame šeimų gynimo marše“.

„Tai yra tęstinumas to, ko reikalavome per „Šeimų gynimo maršą“. Jie neįvykdė realiai nė vieno, tai tęsime tol, kol įvykdys“, – BNS sakė vienas iš akcijos organizatorių Linas Preikšaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mandalov

Mandalov portretas
Guminem kulkomis ir bananais pavaisinti reikia sunauja!

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
>Siulas. Esate tipiškas žydrasis komjaunuolis )

Siulas

Siulas portretas
Nematau as su kuo ten eit kalbet, kaip tik issizioja tas seimu marso kontingentas tai svetima geda apima. Naujausias topas himnas....
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių