Seimo vadovė viliasi, kad naujos frakcijos laikysena bus valstybiškai brandi

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako nenustebusi opozicinių „valstiečių“ frakcijos skilimu, ji viliasi, kad naujos parlamentarų grupės laikysena bus valstybiškai brandi.

„Prognozuotas buvo veiksmas, jau kurį laiką buvo akivaizdu, kad „valstiečių“ frakcija skils. Tai tikrai nenustebino. Atrodė, kad link to einama jau ne vieną mėnesį, akivaizdu, kad šis kai kurių politikų sprendimas brendo ir tai, kad tai įvyko šiandien, prieš rudens sesijos pradžią, yra visiškai natūralu ir logiška“, – BNS antradienį sakė parlamento vadovė.

„Aš viliuosi, kad ekspremjero vadovaujamos frakcijos laikysena bus valstybiškai brandi ir galbūt mažiau deklaratyvi nei tos, iš kurios šie politikai išėjo (...) Tai yra opozicinė frakcija, bet tikiuosi, kad jos laikysena bus suvokianti iššūkius, su kuriais Lietuva dabar susiduria“, – teigė ji.

Aš viliuosi, kad ekspremjero vadovaujamos frakcijos laikysena bus valstybiškai brandi ir galbūt mažiau deklaratyvi nei tos, iš kurios šie politikai išėjo.

Anot Seimo pirmininkės, naujo opozicijos lyderio klausimas priklausys nuo opozicinių jėgų susikalbėjimo ir jų santykių.

„Tai priklausys nuo naujų derybų, matyt, tarp opozicinių frakcijų ir čia jau klausimas, kaip opozicinės frakcijos tarpusavy kalbėsis, kokie bus santykiai. Ar galėtų būti sutartas, pasiektas naujas sutarimas, aš tikrai nesiimčiau prognozuoti šiame etape, ypač vertinant tuos epitetus, kurie sklando šiandien, ypač iš „valstiečių“ kai kurių politikų“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Valstiečiai“ su 32 nariais iki šiol buvo didžiausia opozicinė jėga Seime.

Antradienį apie pasitraukimą iš „valstiečių“ ir naujos Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ kūrimą paskelbė ekspremjeras Saulius Skvernelis, buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, buvusi Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

Frakcijoje taip pat dirbs iki šiol „valstiečių“ gretose buvę Rūta Miliūtė, Laima Mogenienė, Laima Nagienė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Zenonas Streikus, Tomas Tomilinas.

Prie naujos politinės jėgos Seime taip pat prisijungė Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę Vytautas Bakas, Algirdas Butkevičius, Domas Griškevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laikas

laikas portretas
Nusiskusti plikai ir nusipirkti peruką.Buvo baisu,dabar dar baisiau ---rusiškas kuodas ,kaip prieš penkiasdešimt metų ...Ar su ja kažkas netvarkoje?Gal chadžabą?

earth king

earth king portretas
seimo pirmininke koki stabiluma jus matote tikite kokio gerio iš tu išdaviku kurie tik destrukcijom užsiima o darbo juk jokio nesimato o tik teršia savo lizda, lukesčiai žmoniu bėgo rinko tikejo kad gal ka nors geresnio nuveiks, o čia toks būris išdavyku, ir dar ten bastosi pavieniai norintis prigausti savo užpakalius bet bebrai jau nuseno su savo bajeriais ju jau eiles užmirštos ir vėjo nupustos,bet žiurekime kokie panašus vieni į kita kokie burbulus pusti moka juk muilo opera jau nustekeno, dėkite mandatus ir bėkite gėda sažine nors kokia reikia turėti o dar viena ponia išsakė savo nora jeigu keistusi partijoj vadovas karabauskis gal pagalvočiau sugrižti, juokas juodas iš tokio noro net per atviras dūris jokio būdo spiris į užpakali ir bėk geda praradusi ir etikos taisykles peržengei, tau jau tik laiko klausimas, liko , visus iki vieno lauk prezidentas žiurėk iš kur pupos auga , tvarkik nemokšas bardako kurti neleisk negalima, čia kaip ir špionažas pabėga iš dalynio tokius likvido

Neptūnas

Neptūnas portretas
Sako standi? Iš žmogaus kuris pažeidė karantino sąlygas nes reikėjo nupirkti tortą vaikams. Geras brandaus žmogaus pasiteisinimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių