Seimo pirmininkė: socialdemokratų siūlymas gynybai skirti 3,5 proc. BVP paimtas „nuo lubų“

Opozicinei Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) teigiant, kad gynybai turi būti skiriama ne mažiau kaip 3,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, jog toks skaičius yra „paimtas šiek tiek nuo lubų“, tačiau mato galimybę dėl to diskutuoti.

„Vertinu, kaip bandymą kompensuoti, overkompensuoti tai, ko anksčiau nebuvo padarę, tai yra pasikeitimą savo pozicijos signalizuoti“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo vadovė.

„Aš priminsiu, kad praėjusiais metais kovo mėnesį Seimas apsisprendė dėl 2,52 proc. ir tai jau Lietuvą, na, tarkim, kontekste kitų valstybių tikrai pakankamai aukštai iškelia. Tai yra mūsų įsipareigojimas. Mūsų namų darbai yra vykdomi labai gerai. Tai aš manyčiau, kad tas skaičius yra šiek tiek nuo lubų paimtas. Geras pakvietimas diskusijai – taip vertinu tokį socdemų pasiūlymą“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Socialdemokratai siūlymą skirti ne mažiau kaip 3,5 proc. paskelbė praėjusią savaitę per partijos suvažiavimą Vilniuje priimtoje rezoliucijoje.

Šiuo metu Lietuva krašto apsaugai skiria 2,52 proc. BVP.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas praėjusią savaitę per Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdį sakė, kad jau formuojamas kitų metų valstybės biudžeto projektas ir jame numatoma išlaikyti tą patį BVP dydį gynybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nenustebsiu

nenustebsiu portretas
Blinkevičiūtė prieš rinkimus gali pažadėti ir 100%

3,5 %

3,5 % portretas
Lietuva per praeitus metus uždirbo papildomai 0,5 %, t.y BVP prieaugis. O neproduktyvioms karo išlaidoms siūlo išleisti 3,5%. Tai iš kur paimti trūkstamus 3% - toliau lysti į skolas? Tai iš ko tautai pradėti gyventi geriau, jei viskas ką daugiau uždirbai ir dar skolinti pinigai nueina karo reikalams?

Statymai

Statymai portretas
Kas daugiau?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių