Seimo pirmininkė: Lietuvos įstojimas į ES atvėrė neribotas galimybes

  • Teksto dydis:

Įstojimas į Europos Sąjungą (ES) Lietuvai ir jos žmonėms atvėrė neribotas galimybes bei atnešė labai daug teigiamų pokyčių, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, sveikindama šalies gyventojus Lietuvos įstojimo į bendriją proga.

„Minime dieną, kai tapome visateisiais Europos valstybių šeimos dalimi, kurią vienija demokratinės vertybės ir pagarba žmogaus teisėms. Šis įvykis Lietuvai ir jos žmonėms atvėrė neribotas galimybes bei atnešė labai daug teigiamų pokyčių. Per pastaruosius 17 metų gerokai priartėjome prie tos svajonių valstybės, kurią daugelis regėjo atkuriant nepriklausomybę. Supratome, kas yra laisvė keliauti, dirbti ar studijuoti norimoje Europos šalyje“, – teigia parlamento vadovė.

V. Čmilytė-Nielsen atkreipė dėmesį į kovo 10 dieną. Europos Parlamente trijų ES institucijų vadovų pasirašytą deklaraciją, kuri leis pradėti Konferenciją dėl Europos ateities.

„Mums svarbi Europos ateitis, todėl tikiu, kad tam skirtoje konferencijoje nubrėšime šios sąjungos kryptį, kuri atlieps mūsų piliečių lūkesčius ir padės išspręsti šiandienos iššūkius. Turime skirti dėmesio tvariam augimui, inovacijoms, saugumui bei kitiems aktualiems klausimams“, – nurodo  Seimo pirmininkė.

Lietuva į ES įstojo 2004 metų gegužės 1 dieną, o prašymą priimti ją į ES pareiškė 1995 metais.

1999-aisiais Lietuva gavo oficialių kvietimą pradėti derybas dėl narystės, kurias realiai pradėjo 2000-ųjų metų vasarį.

2003 metais buvo vykdomas privalomasis referendumas – šalies gyventojais balsavo už arba prieš įstojimą į bendriją. Iš viso rinkimuose dalyvavo beveik  64 proc. balsuoti galinčių Lietuvos gyventojų ir daugiau nei 91 proc. balsų palaikė Lietuvos įstojimą į ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Atvėrė galimybes: Dirbti iki nukritimo ir likti skurdžium.

Tikrai teip

Tikrai teip portretas
VOGTI PINIGUS......

Manau, kad pinigai yra plaunami

Manau, kad pinigai yra plaunami portretas
Čmilių, Landsbergių, Gentvilų klanams gal ir atsivėrė nerėgėti klodai? Daugumai žmonių iš to nieko gero. Jie jokių pokyčių nepajuto. Man asmeniškai pastarasis dešimtmetis eina tik žemyn. Kodėl? Nes nesu nei politikas, nei visuomenės veikėjas. LT gauna milijardus iš ES. Klausimas, kur tie pinigai nusėda?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių