Seimo pirmininkė lankosi Švedijoje, minint diplomatinių santykių atkūrimo 30-metį

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį lankosi Švedijoje, minint Baltijos šalių ir Švedijos diplomatinių santykių atkūrimo 30-metį.

„Mes niekada nepamiršime politinės ir moralinės Švedijos paramos laisvės siekiančioms Baltijos šalims prieš 30 metų. Nuo tada nuolat jaučiame tvirtą jos palaikymą. Dabar glaudžiai bendradarbiaujame kaip partnerės, turinčios bendras vertybes ir interesus, siekiančios bendrų tikslų, ypač ekonomikos, energetinio saugumo, gynybos, žmogaus teisių ir kitose srityse“, – pažymi V. Čmilytė-Nielsen.

Mes niekada nepamiršime politinės ir moralinės Švedijos paramos laisvės siekiančioms Baltijos šalims prieš 30 metų.

Seimo delegacija kartu su Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkais lankysis Švedijos Riksdage, gynybos ir užsienio reikalų ministerijose. Vizito darbotvarkėje – delegacijų susitikimas su Švedijos karaliumi Karlu Gustavu XVI.

Parlamentarai dalyvaus Švedijos ir Baltijos šalių parlamentų narių seminare, skirtame Švedijos ir Baltijos šalių santykių dinamikai ir bendradarbiavimui per paskutinius tris dešimtmečius aptarti.

Taip pat dalyvaus „Pirmadienio susirinkimų“ rekonstrukcijoje dalyvaujant Švedijos politikams, žurnalistams ir Baltijos šalių bendruomenėms Švedijoje, stebės etnografinių kolektyvų pasirodymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vai

Vai portretas
O svedai jau kgbšniku atmatas kviečiasi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių