Seimo pirmininkas D. Grybauskaitei dėkojo už vertybinį stabilumą

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad prezidentės pareigas einant Daliai Grybauskaitei Lietuva tapo labiau pasitikinti savimi.

„Jūsų vadovavimo laikotarpiu mūsų šalis tapo labiau pasitikinti savimi. Drąsi ir aiški pozicija užsienio politikoje, nuoseklus gynybos sistemos formavimas, energetinis savarankiškumas, stabili ekonomika, pasitikėjimas teisėsaugos sistema Prezidento institucijai tapo strateginiais prioritetais. Šios gairės yra kelias, kuriuo žengsime į naująjį Lietuvos etapą“, – penktadienį Seime per prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos ceremoniją sakė parlamento vadovas.

Jis D. Grybauskaitei dėkojo „už vertybinį stabilumą, už stiprybę įgyvendinant skaidraus teisingumo viziją, už tvirtą patriotiškumą“.

Lietuva turi ryškius kontūrus ir net sunkmečiu išliko valstybe, keliančia sau drąsius tikslus ir turinčia ambicijų.

Pasak V. Pranckiečio, prezidentės lyderystė ir ryžtas lėmė tai, kad šiandien Lietuva yra saugesnė, plačiai žinoma ir girdima.

„Lietuva turi ryškius kontūrus ir net sunkmečiu išliko valstybe, keliančia sau drąsius tikslus ir turinčia ambicijų“, – tvirtino jis.

Vardydamas kadenciją baigiančios prezidentės nuopelnus V. Pranckietis minėjo finansų krizės suvaldymą, šalies prisijungimą prie euro zonos, įsipareigojimo šalies gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto įgyvendinimą, darbą Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, lyderystę Baltijos valstybėms palaikant santykius su JAV, įstojimą į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją.

D. Grybauskaitė prezidentės pareigas ėjo dvi kadencijas nuo 2009 metų. Penktadienį postą ji perleidžia gegužę išrinktam ekonomistui Gitanui Nausėdai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TO NUOMONĖ

TO NUOMONĖ portretas
TIE,KURIE TARYBINIAIS METAIS ĖDĖ IKRUS SPALVOTUS,RIJO MANDARINUS ILSĖJOSI ĮŽIMIUOSE KURORTUOSE,ĖMĖ KYŠIUS UŽ PASLAUGAS IVAIRIAS,TURĖJO STOGUS MILICIJOS AUKŠTUOSE KABINETUOSE,DABAR SULINDO Į KONSERVATORIŲ IR KITŲ PARTIJŲ GRETAS,PAKEITĖ SKŪRA IR NUOLANKIAI MELDŽIASI AMERIKOS STABUI.AIŠKU DARO TĄ PATI,TIK STOGO NEREIKIA,NES TURI IMUNITETĄ IR KADANGI VISI IMA,TAI VIENI KITŲ BIJO,TAD TYLI IR JAMA...

...

... portretas
Negi Viktoriukas dėl Dalytės nori savo šeimą ardyt? :s

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tie, kurie okupacijos metais skirstė butus, talonus muilui, patalynei, kurie ilsėjosi prie Juodosios jūros už biudžeto pinigus, kurie pirko mandarinus, žirnelius spec. parduotuvėse, kurie sekė ir išdavinėjo draugus, sėdėjo partkomuose, taip jiems Putino Rusija ir praeitis rojus, kad ir kaip būtų Lietuvoje, jiems praeitis tik rožinė. Ramybės jiems
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių