Seimo delegacija su ministru tarsis dėl Baltarusijos darbotvarkės

  • Teksto dydis:

Seimo delegacijos Baltarusijos klausimais atstovai pirmadienį Vilniuje susitiks su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi aptarti darbotvarkę ir suderinti veiksmus dėl situacijos Baltarusijoje.

„Pirmadienį dirbsime su Užsienio reikalų ministerija, bandysime suformuoti darbotvarkę“, – žurnalistams sakė delegacijos vadovas, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas.

Jo teigimu, reikia aptarti ir galimus veiksmus Europos Sąjungoje, ir konkrečią pagalbą baltarusiams, atvykstantiems į Lietuvą dėl persekiojimo savo šalyje.

„Kalbėsime pirmadienį su ministru apie pagalbą opozicijos atstovams dirbti čia“, – sakė G. Kirkilas.

Seimo valdyba trečiadienį sudarė Lietuvos parlamentarų delegaciją, kuri Baltarusijos reikalais rūpinsis Lietuvoje ir, atsiradus galimybei, vyktų į Minską.

Delegaciją sudaro įvairių Seimo frakcijų atstovai, priklausantys Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetams. Jos vadovu paskirtas G. Kirkilas.

Po prezidento rinkimų Baltarusijoje rugpjūčio pradžioje prasidėjus protesto akcijoms ir ėmus naudoti smurtą prieš protestuotojus, Lietuvos parlamentarai pareiškė iniciatyvą vykti į Baltarusiją ir paraginti Aliaksandro Lukašenkos režimą sėsti prie derybų stalo su opozicija. Tačiau Lietuvos parlamentarai yra sulaukę žinios, kad Minske jie nepageidaujami ir nebus įleidžiami į kaimyninę šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
RYTAIS EINU PASIVAIKŠČIOTI SU ŠUNIM , KAI SUTINKI NORMALŲ ŠUNĮ, TAI PRASILENKIAM BE JOKIŲ EKSCESŲ , O KAI REIKIA PRASILENKTI SU NEŪŽAUGA , TAI ANAS GATAVAS KITAM GERKLĘ PERKĄSTI ,YRA GERA RUSIŠKA PATARLĖ ''MALENKI, NO GAVNISTI''- mažas , bet šūdinas , taip yra ir su Lietuva , mentalitetas nuo šunėkų niekiek nesiskiria , KODĖL DIDELĖS ŠALYS TYLI , KAIP DĖL UKRAINOS , TAIP DĖL BALTARUSIJOS , O MŪSIŠKIAI GATAVI A P S I Š I K T I .

ALGIS

ALGIS portretas
KĄ DARYSIT , JEIGU LIETUVOJE LIAUDIS TAIP SUKILS

jo

jo portretas
Seimas su vyriausybę sudarys Baltarusijos darbotvarkę? Normaliukas :)))) Nepakaltinami.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių