Seime plieskiasi pykčiai: K. Glaveckas palieka Liberalų sąjūdžio frakciją

Seimo narys prof. Kęstutis Glaveckas palieka Seimo Liberalų sąjūdžio frakciją.

Apie tokį jo apsisprendimą plenariniame posėdyje pranešė jam pirmininkavęs Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

„Kadangi mano kvalifikacija neatitinka aukštų liberalų kriterijų, prašau manęs nelaikyti Liberalų sąjūdžio  frakcijos nariu“, – sakoma parlamentaro prof. K. Glavecko pareiškime.

Šis pareiškimas adresuotas Seimo pirmininkei Viktorija Čmilytei-Nielsen.

Tikisi, kad K. Glaveckas išliks aktyvus liberalų bendruomenės narys

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen teigia, kad K. Glavecko pasirinkimas palikti Seimo Liberalų sąjūdžio frakciją – jo laisvas apsisprendimas.

„Seimo narys Kęstutis Glaveckas nėra Liberalų sąjūdžio narys. Iš esmės kiekvienas Seimo narys yra laisvas rinktis Seimo narių grupę, su kuria nori dirbti. Šiuo atžvilgiu, K. Glaveckas ir pasirinko. Seimo pirmininkė tikisi, kad K. Glaveckas išliks aktyvus liberalų bendruomenės narys“, – Eltai Seimo pirmininkės žodžius perdavė jos patarėjas Paulius Žeimys.

E. Gentvilas: K. Glavecko pasitraukimas buvo planuotas iš anksto

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas sako, kad buvusio frakcijos kolegos K. Glavecko pasitraukimas buvo suplanuotas iš anksto.

„Niekas jo nesupykdė, aš dar asmeniškai paklausiau, ar aš kaip nors turiu jaustis kaltas, tai ne. Primenu, kad jis penktadienį po priesaikos, prieš pirmąjį posėdį (...), atsiuntė prašymą pašalinti jį iš frakcijos. Vadinasi, jis jau tada neplanavo dirbti frakcijoje, tačiau kadangi frakcijos reglamente nenumatytas toks dalykas – pašalinti jo valia – tai aš niekaip neteikiau svarstyti. Šiandien gavau reglamentišką prašymą“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė E. Gentvilas.

Penktadienį jis pateikė prašymą, motyvuodamas, kad negauna norimos sėdėti salėje vietos – jis norėjo galinėje eilėje.

Pasak Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno, K. Glaveckas negavo norimos Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojo pozicijos. Vis dėlto, akcentavo E. Gentvilas, tikriausiai ne tai buvo pagrindinis kolegos motyvas palikti frakciją.

„Ne tai yra pagrindas, o seniau suplanuotas dalykas. Penktadienį jis pateikė prašymą, motyvuodamas, kad negauna norimos sėdėti salėje vietos – jis norėjo galinėje eilėje. Ten sėdi mūsiškiai Baublys, Varkalys ir Juška, jie atsisakė pasitraukti iš ten ir užleisti jam vietą. Jis pasakė, kad čia yra siekis jį pasodinti į koronaviruso atžvilgiu pavojingiausią vietą ir sulaukti jo galo anksčiau laiko“, – teigė E. Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OHO!

OHO! portretas
Dar taip nebuvo - nuo pirmos savaitės ima byrėti frakcija.

7

7 portretas
Bet kaip greit Čmilytė išmoko kalbėt tarybinėm frazėm, pas ką gi ji kursus lankė? "'Padėkot už darbą, laisvas apsisprendimas" - o realai spyris

Anonimas

Anonimas portretas
Ar jam ne laikas į užtarnautą poilsį?Ir taip jau užsisėdėjo...
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių