Seimas svarstys galimybę įteisinti mokymą namie – numatomi saugikliai

Seimas svarstys galimybę įteisinti vaikų mokymą namie, kartu būtų nustatomi saugikliai.

Parlamentas šią savaitę po pateikimo pritarė Švietimo įstatymo pataisoms dėl mokymo namie sąlygų, projektui paprašyta Vyriausybės išvados. Jį svarstyti Seime planuojama gegužės pabaigoje.

Mokymas namie turėtų vykti pagal bendrąsias ugdymo programas, tėvai turėtų pasirašyti sutartį su mokykla. Mokykla turėtų patikrinti ugdymo šeimoje sąlygas, prižiūrėtų procesą, aprūpintų mokymo priemonėmis, vertintų vaiko pažangą.

Numatyta, kad mokymas namie būtų įteisintas nuo kitų mokslo metų.

„Viena didžiausių demokratinio pasaulio dovanų yra galimybė rinktis. Ir mes sudarome tą galimybę rinktis, tikime, kad Lietuvos tėvai galvoja apie savo vaikus ir, matyt, be reikalo savo atžalų neleis ten, kur jiems bus negerai“, – sakė pataisas pristatęs Seimo Švietimo ir mokslo komiteto vadovas „valstietis“ Eugenijus Jovaiša.

Konservatorius Mykolas Majauskas abejojo siūlymu teigdamas, kad „mokymas namuose gali tapti priedanga vaikams piršti visokias antimoksliškas, pedagogų nepatikrintas pseudotiesas ar pseudomokslą“.

Seimo komiteto vadovas E. Jovaiša teigė, kad „vardan kokybės, kad mūsų moksleiviai gautų tinkamą išsilavinimą yra numatyta dirbti pagal bendrojo ugdymo programas“.

Jis pažymėjo, kad komiteto narių teikiamos pataisos yra suderintos su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.


Šiame straipsnyje: Seimasmokymas namuosesaugikliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

S

S portretas
Seimoje mokomu vaiku pazanguma reguliariai vertins mokykla, su kuria bus sudaroma sutartis. Seimoje mokomi vaikai dazniausiai mokosi siek tiek geriau, nei vidutiniskai. Jei nesisektu, mokykla gali siulyti mokytis iprastu budu. O ir mokykloje ne visi pirmunai.

Jovaiša

Jovaiša  portretas
jau prisidirbo su etatiniu apmokėjimu. Jam dar per mažai. Reikia dar ką nors prisidirbti. O kas eis mokyti į namus?

Hm

Hm portretas
Visų pirma, mūsų valdžia turi užtikrinti visų lygias galimybes įgyti gerą išsilavinimą, o ne pasirinkimą. Juk koks bomžas ar asocialas gali parinkti savo vaikui nesimokymą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių