Savo pareiškime Seimo Užsienio reikalų komitetas deklaruoja paramą Sakartvelui

Minint Rusijos Federacijos įvykdytos dalies Sakartvelo teritorijos aneksijos 14-ąsias metines, Seimo Užsienio reikalų komitetas vienbalsiai priėmė pareiškimą, kuriame išreiškė tvirtą paramą Sakartvelo valstybės teritorijos, apibrėžtos jos Konstitucijoje, vientisumui ir tarptautiniu mastu pripažintų sienų neliečiamybei, okupuotus Abchazijos ir Cchinvalio regionus laikydamas neatskiriama Sakartvelo teritorijos dalimi.

„Šiandien minint 2008 rugpjūčio 8 d. Rusijos įvykta karinę agresiją prieš Sakartvelą, tenka konstatuoti, kad nepakankama tarptautinės bendruomenės reakcija į Rusijos įvykdytą agresiją Sakartvele, neįgyvendintos Bukarešto memorandumo nuostatos išprovokavo tolesnę Rusijos agresiją prieš Ukrainą 2014 metais, o nebaudžiamumas už tokius veiksmus paskatino 2022 m. vasario 24 d. Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą ir plataus masto neišprovokuotą karą Europoje“, – sakė Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Laima Andrikienė.

Komitetas, konstatuodamas, kad Rusijos Federacija ne tik nevykdo savo įsipareigojimų pagal 2008 m. rugpjūčio 12 d. paliaubų susitarimą, neatitraukdama savo pajėgų iš okupuotų Sakartvelo teritorijų į iki konflikto buvusias pozicijas ir neteisėtai pripažindama savo remiamus marionetinius darinius okupuotoje dalyje, bet ir toliau karinėmis priemonėmis plečia agresijos ribas, pareiškimu pakvietė Jungtinių Tautų Organizaciją, Europos Sąjungą, NATO ir visą tarptautinę bendruomenę stiprinti poveikio priemones Rusijos Federacijai dėl prisiimtų įsipareigojimų vykdymo, ypač dėl įsipareigojimo nutraukti ugnį.

Pareiškime Seimo komitetas išreiškė tikėjimą Sakartvelo, kaip bendras demokratines vertybes ir pagarbą žmogaus teisėms remiančios valstybės, ateitimi Europos Sąjungos ir euroatlantinėje bendruomenėje bei pasveikino istorinį Europos Sąjungos Tarybos sprendimą dėl europinės perspektyvos suteikimo Sakartvelui.

Komitetas taip pat paragino demokratinių pasaulio valstybių parlamentus ir vyriausybes, ir toliau išlaikyti reikiamą dėmesį ir teikti paramą šiai valstybei siekiant užtikrinti Sakartvelo teritorijos vientisumą ir šios valstybės siekį įgyvendinti europinės ir euroatlantinės integracijos tikslus.


Šiame straipsnyje: SakartvelasSeimo URKparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
ir kiek tainuos ta parama dirbanciam lietuviui?

Dvigubi standartai

Dvigubi standartai portretas
Abchazija ir Cchinvalį negalima atskirti nuo sakartvelo, o taivanį nuo Kinijos galima?

Grauzikai

Grauzikai portretas
..gavo i duda...ir nelenda daugiau!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių