S. Skvernelis vyksta į Rygą minėti Baltijos kelią ir tartis dėl Astravo

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį išvyksta į Rygą, kur kartu su Estijos ir Latvijos vyriausybių vadovais minės Baltijos kelio 30-metį ir aptars situaciją dėl Astravo atominės elektrinės.

S. Skvernelis Rygoje susitiks su Latvijos Saeimos pirmininke Inara Mūrniece, taip pat padės gėlių prie Laisvės paminklo.

Vidurdienį Vyriausybės vadovas su Estijos ir Latvijos kolegomis dalyvaus neformaliame susitikime – vyks darbiniai pietūs, vėliau numatoma spaudos konferencija.

Kaip BNS sakė Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis, susitikimas bus šventinis, tačiau jo metu gali būti aptariamos svarbios visoms trims Baltijos valstybėms temos, tarp jų – energetika, elektros energijos įsigijimas iš Baltarusijos po Astravo atominės elektrinės atidarymo.

„Specifiškai nesame apsibrėžę, kokiomis temomis bus kalbama. Energetiniais klausimais, matyt, bus kalba“, – BNS teigė D. Matulionis.

Latvijos vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė, kad Lietuvai nutraukus elektros importą iš Baltarusijos, ji perkels prekybą ties Latvijos siena.

Lietuvos pareigūnai nuogąstauja, kad taip per Latviją į bendrą rinką gali patekti Baltarusijos Astravo atominėje elektrinėje pagaminta elektra.

Lietuvos Vyriausybė importą iš šios jėgainės siekia blokuoti, argumentuodama, kad elektrinė statoma nepaisant saugumo reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių